Искаме ли Пряка Демокрация в България?

Единствената истинска демокрация е пряката демокрация.

249843_1958072065771_1061838040_2199302_6383787_n
Когато всички граждани решават всички политики, тогава политиците стават излишни тъй като тяхната работа е да решават за и вместо други. Политиците представляват други хора. Властта да решаваш за други е „власт“ и именно властта, a не политиката, ражда корупция. Премахвайки властта да представляваш други ще премахнем и корупцията. Когато никой няма право да решава от името на някой друг, политиката ще се прочисти от лицемерие и конспирации. Когато всички граждани решават всички политики сами, тогава виждаме една друга политическа система, наречена Пряка демокрация. В такава система никой не решава вместо и за други, никой не е платен за да решава. Всички граждани участват пряко при вземането на всички политически решения. Няма избори, Парламент и Правителство. Всички граждани участват пряко в управлението и контрола на всеки социален аспект като здравеопазването, образованието, финансите, селското стопанство, транспортът и т.н.
Как може мнението на хората да бъде образовано? Как хората могат да изградят винаги по-добро мнение и преценка за политически въпроси, в които няма никаква наука? Има само един начин: упражнявайки политическа власт, дискутирайки и вземайки решения. Представителството е политическото самоотчуждение на политическото тяло. Единствената възможна форма на демокрация е пряката демокрация, а именно – демокрация, в която хората решават за себе си и не чрез неотзоваеми представители.
Никоя политическа система не може да излекува всички политически проблеми. Да се вярва в такива лекове е опасна заблуда. Няма един единствен лек. Премахването на властта ще реши много политически въпроси, но не всички. Когато всеки гражданин може да предлага, дебатира и решава по всеки въпрос и никой няма власт да решава вместо някой друг, тогава премахваме властта на политиците. Политическата власт действа като наркотик. Тези които го получават – в държави, корпорации, църкви, общини, училища, семейства – се пристрастяват към него. Те трябва да бъдат третирани като зависими, които биха направили всичко за да си набавят наркотика.
Много политици копнеят за власт заради самата нея, но дори и малкото, които я използват за да подобрят обществото ще направят всичко за да я задържат.
Пряката демокрация премахва политическата власт като забранява на всеки да гласува вместо и от името на някой друг.

Можем да обобщим Пряката демокрация по следния начин: Всеки гражданин има, във всеки един момент, правото да предлага, дебатира и решава по всеки въпрос. Това премахва политическата власт на представителите, тяхната власт да решават вместо други. Дали гражданите ще се възползват от това си право – зависи от самите тях.

 

Advertisements

4 thoughts on “Искаме ли Пряка Демокрация в България?

  1. Жална и милна милата БЬЛГАРИЯ!Коментираме уж, а се подписваме АНОНИМЕН! Що за хора сте бе?Плужеци? охл.ви? От Тези,ходещи наведени? Не я карайте така,че и децата ви ще теглят ЧЕРВЕНИЯТ ЯРЕМ,ХОМОТ, ПРИМКАТА НА ГЛУПОСТТА!Какво още ви трябва,за да разберете,че ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДЬРПА КОНЦИТЕ НА ЦЕЛИЯТ НАШ ЖИВОТ? БАНКИТЕ,ЕНЕРГЕТИКА,ТРАНСПОРТ,а вие гласувате за тях, независимо за НБСП,СДС,ОДС,ГОРД,ГЕРБ,БГ НА ГРАЖДАНИТЕ… ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАГЛОСТТА ИМ.Затова вдигнете глави,агитирайте,коментирайте на глас,разменяйте имейли,по добре телефони,моят е 0988 851832 ,на БОБ е.Работете за бьдещето си и това на своите ДЕЦА.Четете историята,поне тази на ЕЛИНИТЕ,Гьрците,разбирайте,…и най-важното,набирайте ,,ЕЛЕКТОРАТ“ ,както ни наричат дяволите от парламента! Накратко-сега му е времето за ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ! Не забравяйте заветите на Васил Иванов Кунчев-дякон ЛЕВСКИ! На добьр час на всички ЧОВЕЦИ ..И на ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.Звьнете,рядко сядам зад топа.Винаги с вас.Сега му е времето! Чакам ОРГАНИЗАЦИЯ,а тя става с осьществени контакти!

  2. Случайно да сте прочели“ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“от Петър Хранков?!?:) hrankov.eu !!!!!

  3. Разбира се че искаме Пряка Демокрация. Не смятам че има друга възможност при която България ще има възможността да се възроди.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s