Какво се случва в Унгария?

В началото на новата година в Унгария се случва нещо забележително. Беше приета нова конституция! Но какво е тук забележителното – би запитал някой?

„Боже, благослови унгарците!” – с тези думи от националния химн на Унгария почва преамбюла на Новия унгарски Основен закон, който „не признава комунистическата конституция от 1949 година, тъй като тя е била основа за господството на деспотията”.
В новата конституция името на страната от „Унгарска Република” е заменено на „Унгария”. Забраняват се абортите, унгарците зад граница се лишават от избирателни права, женитбите са съюзи само между мъже и жени, обезпечава се правото на самоотбрана, закрепва се положението за принадлежност на земните и водните ресурси към националното богатство и др.
Най-интересното от събитията около Унгария, обаче, са реакциите на така наречения „цивилизован свят” в  лицето на световните „независими” електронни медии по повод на това събитие – снишиха рейтинга на Унгария, почти я изгониха от Евросъюза, плашат унгарците със задълбочаване на финансовата криза… Веднага се организират масови протести.
Въобще, за да се схване мащаба на разразилата се истерия около Унгария, е необходимо само да се подредят водещите заглавия на вездесъщите световни медии по въпроса:
1. Унгария е заплашена с изключване от Евросъюза;
2. Критиката срещу новата унгарска конституция не стихва;
3. С такива закони Унгария никога нямаше да бъде приета в ЕС;
4. Хиляди унгарци били протестирали против новата конституция;
5. Изменението на конституцията предизвикало масови протестни вълни;
6. Унгария е във финасова криза;
7. Криза на демокрацията в Унгария;
8. Международната рейтингова агенция Standard & Poor’s понижила кредитния рейтинг на Унгария и предупредила, че той ще бъде понижен още веднъж през 2012 година;
9. Унгария била прекрачила една опасна бразда;
10. САЩ заплашват Унгария с изхвърляне от Евросъюза;
11. Унгария я грозят неприятности откъм ЕС заради национализма и хомофобията й;
12. Курсът на унгарския форинт пада, държавните й облигации поевтиняват

И така – какво ще рече всичко това?

У мислещите хора се изгражда вече мнение, че ако Западът ни хвали – то трябва да бъдем много внимателни и бдителни. Ако ли пък почнат да ни ругаят, това означава, че извършваме правилните действия за закрепване на държавността ни и възстановяване на загубения ни суверинитет.

Какво толкова стана в Унгария, че така безпощадно почнаха да я плюят и заплашват?

Ами много просто! Днес пред очите ни Унгария прави смели крачки по пътя към своето засилване като държава и изясняване на своята идентичност като народ!

Унгария предприе безпрецедентен ход по посока на излизане от паразитната финансова система, която днес изсмуква силите на слаби и „болни” държави.
Но най-силният удар по тая система беше нанесен с национализирането на Централната банка на Унгария. И какво излезе от цялата работа най-накрая – глобализаторите не щат централните банки да бъдат управлявани от държавните ръководства на технити страни! Така щото централната банка на Унгария, както и другите централни банки по света да бъдат управлявани от ония, които днес стоят на върха на тази световна паразитна финансова система. Оттам са и всичките тия „демократически и независими” световни медии, които реват за нарушаване нормите на поведение в цивилизованите демократически господарства.
Задействани са всякакви възможни механизми за дискредитиране на властта в Унгария!!! Затова ние тук в България трябва да сме наясно какво се случва там. Ние можем само да пожелаем на унгарците и тяхното държавно ръководство да бъдат твърди, мъдри, решителни, така щото да не допуснат развитието на негативен сценарий за своята страна!

Advertisements

33 thoughts on “Какво се случва в Унгария?

 1. Ехо, май всички пропускат това: ––„„Боже, благослови унгарците!” – с тези думи от националния химн на Унгария почва преамбюла на Новия унгарски Основен закон“–– В България няма да има промяна, докато няма страх от Бога в сърцата на хората. Политиците ни са отгледани и възпитани от български майки и бащи. Българите от край време сме си предатели, изменници, егоисти, завиждащи и разрушаващи всичко, до което се докопаме… и всичко това е поради липсата на морал, а това е поради липсата на страх от Бога

  • На 13.10.2013 , на една дискусия, излючена по БНТ 1, организирана от президента, една госпожа заяви следното:
   „Унгария прие нова конституция, основана на Библията и Божиите морални принципи“.
   Това изказване беше абсолютно правилно, но почти никой не му обърна достатъчно внимание. Правилните неща не се приемат от повечето хора, защото са „нестандартни“. Лъжливите неща се приемат по-лесно, защото са ни по-удобни, за съжаление.
   Илиян.

   • за каква библия говориш?ако конституция бъде основана на основа на библията(визирам стария завет-нарочно пиша с малки)то ще имаш законите на шериата,талмуда и една ислямска държава,които скоро един равин обяви за по-добра алтернатива от християнските ценности)…ако визираш Новия Завет,ок-там горе-долу са извадени основите на свободния индивид,но стария-забрави…писан е от хора,които са обрязвали чурките на бебетата с камък и са клали наред…оттам корана има заемки,оллайфани в стил-арабика..

  • Петя,имайте страх от Бога и не хулете народа си! Всяко стадо си има мърша,но ние сме длъжни първо да извадим треските от собствените си очи,а Бог ще съди накрая всички ни!

 2. Който има акъл в главата си има и пари в джоба, независимо дали е вътре или вън от ЕС. На чехите не им пречи, че са вътре в ЕС, а на швейцарците им е добре и извън ЕС. А що се отнася до македонците, например, те са зле сега, когато са извън ЕС и ще бъдат зле и след като ги приемат, защото и те са с балкански манталитет. Същото се отнася и за грузинци, украинци и други, които също напират да влизат в ЕС.

  Членството в Еврозоната си има своите предимства, а ако си само член на ЕС тогава е глупаво да се откажеш от правото си да печаташ пари като въведеш валутен борд. По такъв начин признаваш сам, че не си годен да водиш самостоятелна парична политика. Сега сме вън от Еврозоната, с членство в ЕС и с валутен борд – това е разкраченото положение на нашата държава. Не стига че с този борд, държавата все няма пари, ами въвежда и плосък данък, който още повече понижава потребителското търсене на държавните служители, пенсионерите и социално слабите. А без ръст на потребителското търсене е безмислено да се говори за инвестиции, каквито и да са те. В същност, самите инвестиции (наши и чужди в противонароден съюз) вече опоскаха това което може да се вземе от 99% от населението, което в момента притежава само половината от всички банкови депозити в България, а останалата половина е притежание на 1% наши скъпи сънародници-богаташи. Те, инвестициите са затова – за да се възвръщат на инвеститорите с печалба, а не за да се подобрява финансовото състояние на държавата и 99% бедно население.

  От 16 години ни баламосват с валутен борд, след това започнаха да ни лъжат с плосък данък, и досега продължават да надпяват за инвестиции (които по принцип са по-неизгодни за населението от държавните заеми, защото печалбите от инвестиции са многократно по-високи от лихвите по заемите). И всичко това в полза на гореспоменатия 1% от населението.

  Но да не забравяме народната мъдрост: „Не е луд тоя, кой яде зелника, а който му го дава“.

  • Дано да си останеш НИКОЙ! Защото при тези ДОКАЗАНИ КРАДЦИ, гастролиращи в българската политика от 23 години, бутането на БОРДА ще им даде МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ОГРАБВАНЕ, НАПРАВО ЛИКВИДИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА! Просто се чудя КАК ТАЗИ КЛИКА ПОЗВОЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА БОРДА – 97 г. много неща не ми бяха ясни, просто положението и във финансовата сфера явно е била АБСОЛЯТНО НЕСПАСЯЕМО, за да се съгласят КРАДЦИТЕ на валутен борд!!!

 3. Pingback: Децата ни и как ЕС унищожава ценностната система | Светът в моите очи

 4. До DG: 1/ И като излезем от ЕС какво? Ще загубим и малкото чуждестранни инвестиции, които имаме – Чуждестранните инвестиции са мит, при това вече развенчан за мнозинството българи – можехме да се лъжем преди влизането в ЕС с платени медийни кампании и мечтателни клипчета, но реалността лъсна. Срещу смешните пари, усвоени от т.нар.еврофондове, знаете ли колко пари губи държавата – ами само от лишаването ни от самостоятелна митническа политика ние губим 3-4 пъти повече пари годишно от влезлите еврофондове, да не говорим за кумулирането на останалите икономически ефекти 2/ Гражданите ни няма да могат да пътуват из ЕС свободно – това е пореден мит, защото как точно сега пътуваме и като какви – съмнителни нежелани подозрителни просяци, защото дотам ни докараха. 3/ Ще загубим ЕС като пазар за износ (не че сега много се възползваме) – сам се хванахте, че това са общи приказки, защото търговията е частна сфера и разните му там рамкови договори са пожелателна лирика за пред официалните медии. Ако отида в църквата и кажа: “Искам да се покръстя и да стана праведен християнин, но нямам пари.” – първо престани да гледаш TV и да четеш фантастика и просто порасни, сблъскай се със смъртта на някой близък или познат, осъзнай истинския смисъл на нещата около себе си и ще потърсиш прошката и покаянието като път към личното ти спасение на душата, после ще прозреш и истинското значение на любовта към ближния, която западния секуларизъм подмени със секс-манията. Ами това е, брат!

 5. БРАВО НА УНГАРИЯ! ДРЪЗНАХА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ срещу течението! Трябва да вземем пример от тях!

 6. Каква е тази статия?
  „10. САЩ заплашват Унгария с изхвърляне от Евросъюза“
  От кога САЩ е в Евросъюза?

  • откакто евреите управляват банките….!!!!! много си зле щом питаш , а ако ме питаш мене браво на украйна , от едната страна ЕС им гарантира заем от 600 милиона евро , от другата страна русия ще налее 15 милиарда долара и 30% по-евтин газ ….схвана ли разликата , а ние ще продължаваме да сме бедни , но за сметка на това ще имаме евро правила дето ни правят още по бедни

 7. унгарците са били винаги бунтари и сега доказаха че не им пука нито от Е.С. нито от разни европейски авторитети.изхвърлят чуждите банкери и взимат финансийте на държавата в свои ръце.и още нещо редно е който не живее в Унгария да няма право на избор.

 8. Възхищавам се на унгарците, на свободолюбивия им дух, на градивното им недоволство – гаранти за независимия просперитет на страната им !

 9. Държави като Унгария и Грузия ме вдъхновяват ! Те следват своите собствени принципи ръководени от смели и честни ръководители които са готови да се опълчат на цялата либерално – демократична система. Спомнете си как в Грузия хомосексуалистите бяха бити и им беше забранено да демонстрират извратеността си по улиците. В Унгария пък въобще не се церемонят със циганската сган и там мангалите нямат никакви права. Явно тези две държави са обявили война на разврата и порочността. Браво на тях !

  • Защо не опиташ да бъдеш по-близо до своите вдъхновения? Отиваш и заживяваш в Грузия. Не е в Европейския съюз, далече е от „либерално-демократичната система“, управляват я „смели и честни ръководители“ … Въобще – сбъдната мечта. Би ли отишъл да живееш там?

 10. Аз не разбирам на кое точно се радвате и искате веднага такава конституция! Какво точно искате да се случи в България, което е свързано с такава конституция? Национализация ли? Лишаване от избирателни права на българите в чужбина ли, та да може относителния дял на гласуващите цигани и твърдите електорати да стане още по голям? Да сменим името от Република България на България? Какво се постига с това, освен обезличаване, нито република, нито кралство? „Обезпечаване на правото на самоотбрана“, как? Нищо не е написано, може би са сключили военен съюз с Русия или Китай. Как са си обезпечили правото на самоотбрана малка Унгария и интересно от кого толкова са заплашени в центъра на Европа, че тази самоотбрана е така подчертано спомената в статията. А относно хомосексуалните бракове. те и сега не са разрешени в България. И отново да попитам, кое точно искате да се случи в България, което е свързано с написаното за тази конституция?

  • Скъпи сънароднико, за съжаление такива “закъснели“ материали като теб бавят прехода към национализъм и независимост и поддържат статуквото на България да бъде робска държава. Искам унгарската конституция да стане и наша (побългарена и съобразена с нашите реалности). За правото на самоотбрана става дума – когато ти влезе крадец в къщата, вместо да те бие, изнасили или обере, да го утрепаш и след справедлив процес да бъдеш оправдан. Това е то! Унгария е заплашена в центъра на Европа от всички останали държави, които са под финансово-банкерския ботуш на САЩ и заклеймяват ставащото там. Относно хомосексуалните бракове и гласуването от чужбина – и двете категорично трябва да бъдат забранени! Гейовете и всякаква друга сган няма място в обществото, а пък щом не живееш в дадена държава и не споделяш бита й, нямаш работа в избирателната стаичка. На последните избори в България ДПС взе около 50% от всички гласове от чужбина, сам се убеди колко грешиш с изказването си за относителния дял на гласуващите. Без тези гласове турците щяха да са доста под 10%, но уви. Просто, ясно и логично! Циганите трябва да бъдат намачкани и да си знаят мястото, както е било по Живково време. Референдумите следва да бъдат инициирани по всички важни държавни въпроси. Големите предприятия трябва да бъдат национализирани и управлявани кадърно (без корупция) от държавата. Твърдо ДА! за национализацията. Общо взето всичко полезно от всеки отделен политически строй трябва да бъде асимилирано и приложено в единен модел, чиято цел да бъде възходът и добруването на държавата България и на нейните поданици!

   • Аз както знам хомосексуалните бракове в България са забранени. Посочи ми една държава, като пример, в която всички големи предприятия да са държавна собственост (национализирани) и народа в тази държава да живее добре. Ти какво разбираш под независимост на България? Категоризирането ми като „закъснял материал“ въобще няма да го коментирам. Въобще коментара ти е като лозунг излязъл от политбюро на някоя социалистическа (болшивишка) партия. Дори и сам си противоречиш: „.. възходът и добруването на държавата България и на нейните поданици!“. Как ще стане това като искаш да ограничиш правото на глас на част от поданиците на тази държава? Българите в чужбина не са изгубили гражданството си, те са поданици на същата тази държава България.

 11. Трябва да излезем от ЕС- незабавно! Всичко това, което се случва в Унгария е ясен знак за нас, че е крайно време да обърнем поглед към православието! Балканските страни трябва да се обединят и да водят една политика, а тя да е: вън на всички чужди колонизатори, вън от ЕС и МВФ

  • Напълно правилна позиция имате уважаеми!!!!България също има нужда дасе махнат оковите на Световната Банка и МВФ…Иначе скоро..много скоро няма да има България…

  • И като излезем от ЕС какво? Ще загубим и малкото чуждестранни инвестиции, които имаме. Гражданите ни няма да могат да пътуват из ЕС свободно. Ще загубим ЕС като пазар за износ (не че сега много се възползваме). Ще си останем с заводи от преди 30 години, които не са обновявани и са докарани до фалит за да се продадат за скрап. Ще загубим еврофондовете и всички пари които се наливат в бюджета ни и плащат разните там „нови проекти“. Ще останем с недовършена инфраструктура и без партньори. Но ще си имаме православие. Това същото православие, което се е превърнало в търговия със свещи, сватби и кръщенета. Ако отида в църквата и кажа: „Искам да се покръстя и да стана праведен християнин, но нямам пари.“, Дали ще ме покръстят? Дали ще им пука за спасението на безсмъртната ми душа. Никой не ни колонизира. Ние сами си продаваме интересите.

 12. Наистина беше крайно време и в Европа както става в Южна Америка да се даде отпор на международната банкерска мафия ,държаща в подчинение почти целия свят. Страх ги е да не започне верижна реакция и в други държави ,затова надигат рев до небесата .Да пожелаем успех на Унгария и да почетем смелостта на унгарския премиер .

 13. тъй като българия е била винаги последна в смелите решения дано по-скоро да се включат и другите малки държави от ЕС

 14. BRAVO NA UNGARIA-DA VZEMEM PRIMER OT NA6ATA SASAEDKA I DA IM PLUEM NA EVROPEISKITE,MASONSKITE I BULGEMBERSKITE PRAVILA-DA GIVEE BALGARIA

 15. Браво на Унгария! Вън финансовите бандити на Елита! Вън на всички паразити и „модерни“ хуманисти пропагандиращи еднополовите сексуални отношения! Извратенията се толерира с цел деморализиране и унищожаване на съпротивителните сили на обществата на държавите. Целта е обезличаване и подчинение на населението и превръщане на хората в сиви, безрасови, безнационални дегенерати, изпълняващи функцията на модерни чипосани роби.

 16. Браво на унгарците, упорити са в решението си да не бъдат ничии протекторат или доилна крава повече! Но нашите „евроинтергрирани“ политици не биха направили като тях….защото все пак ще загубят възможността да си цоцат на воля от еврофондовете, докато България се превръща в транзитна полуколония на Запада…

  • Няма къде да отидат нашите политици като им бъде изискано да го направят, ако не искат, да си ходят…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.