Вреден заговор трови вашата вяра в биологичните храни

Въпреки своите очевидни ползи за нашето здраве и за околната среда, биологичните храни продължават да се омаловажават от политически и корпоративни установявания в ЕС.

codexbanner

Европейската хранителна промишленост, в съюз с фармацевтични и големи био технологични компании, провеждат огромна кампания, за да убеди обществеността, че в масово производство, химическите селскостопански продукти са също толкова добри, колкото органичните храни. Дори наскоро няколко агенции като английската правителствена „Агенция за хранителни стандарти“ беше публикувала доклад, в който твърдяха че нямало никаква полза от яденето на биологични продукти.

Тези сили са се съсредоточили в насърчаването на генетично модифицираните култури и индустриализираното производство. Вече има множество хора, които бяха изкарани чрез подобни официални и медийни лъжи от консумацията на биологични храни. Както винаги тежката ГМО индустрия се опитва да сгази всичко по пътя си.

Това, което наистина е заблуждаващото не е нарастващата популярност на органичните стоки в Европейския съюз, а това че подобни агенции са решили да спрат тази тенденция и да насърчават генетичната модификация.

Дори преди 13 години са съществували подобни правителствени агенции и компании, които единственото което правят е да насърчават ГМО продукцията като бъдещето на хранителната промишленост.

Според констатациите на други агенции обаче в органичните зеленчуци се съдържало 53,6% повече β-Carotene – който помага в борбата с рака и сърдечните заболявания – от небиологични такива. Подобно на това в биологичните храни има 11,3% повече цинк, 38,4% повече Flavonoids и 12,7% повече протеини.

В допълнение, задълбочено проучване от университета в Нюкасъл, много по-дълбоко от това, проведено от по-горното, показва, че биологичната продукция съдържа 40% повече антиоксиданти от небиологичните храни. Такива изследвания изглежда се пренебрегват от подобни правителствени агенции. Единствено се насърчава ГМО продукцията от тях.

По-голямата част от европейците разбират, но не приемат ползите от биологичните продукти в следствие от масовата дългогодишна кампания на фармацевтичните и ГМО корпорации подпомагани от правителствата.

Факт е, че биологичното производство и качество на храните е много по-добро за личното здраве, както и за околната среда и хуманното отношение към животните. Био земеделието работи в синхрон с ритъма на земята чрез естественото отглеждане на култури или отглеждането на животни за наша полза. За разлика от по-голямата био технологична, преработена ГМО хранително-вкусова промишленост. Тя е в постоянна война с природата, непрекъснато се опитва да манипулира, смаже и да владее. Биологичното земеделие е за хармонията, а небиологичното е за химическо надмощие. Най-очевидната разлика се изразява в използването на пестициди върху културите, а това е забранено в биологичното земеделие. Но се насърчава от голямата индустрия като нещо положително това пръскане с отрови.

Преди 100 години, агро-химикалите едва ли са съществували, в което и да е земеделие в ЕС, но днес те доминират този сектор. Тяхното повишаване не беше без основателни опасения относно страничните ефекти.

Вече има множество доказателства, които показват, че пестицидите не само тровят почвата и вредят на дивата природа, но също така предизвикват рак и множество други заболявания, поради токсичността им. Отслабват имунната система. Това в крайна сметка може да бъде прието само от здравия разум. Всичко, което може да убие насекомите е длъжно да окаже вредно влияние върху хора.

Доказано е, че обикновените круши се пръскат с пестициди не по-малко от 17-18 пъти в рамките на един сезонен цикъл на растеж. Една трета от всичката храна, която ядем, и не по-малко от половината от всички наши плодове и зеленчуци, съдържат химикали.

Правителствата небрежно отхвърлят всякакви притеснения относно рисковете със самодоволство, защото знаят, че колкото по слаба е имунна система имат повече хора, толкова повече се разболяват, а колкото повече се разболяват, толкова повече лекарства се продават. Фармацевтичните индустрии цъфтят, капитала се умножава и капитализмът процъфтява. Световния ред спазва стриктното намаление на населението на земята чрез програмата на Обединените нации и Рокфелер, Ротшилд и др.

Агро-химическата промишленост затяга хватката си, и става все по-лошо за доказателствата за опасностите от него. Биологичното земеделие, обаче, дава възможност да се хранят хората без тези опасности. Биологичните храни са свободни от химическите отпадъци и по този начин заплахите за здравето са много по-ниски.

Дори и най-упоритите ГМ ентусиасти ще трябва да признаят, че биологичното месо, плодове и зеленчуци имат много по-добър вкус от тези на небиологичните.

Не-биологичните продукти не са просто отглеждани с химикали, също така са пълни и с добавки, оцветители, ароматизатори, вода, така че просто да имат приемлив вид за потребителя, след като се пуснат по рафтовете на магазините. Тези съставки са добавяни и с цел да издържа повече време химическия хранителен продукт.

Отново тези синтетични добавки, които се появяват в много преработени храни, като полуготовите храни и храна за вкъщи имат вредно въздействие върху здравето ни, нещо, което се избягва с биологичните продукти.

Интензивното земеделие също има брутално въздействие върху благосъстоянието на животните, което на свой ред подкопава както качеството на месото така и собственото ни здраве. В допълнение се използват други химикали за придобиване на цвят и дълготрайност.

ae959a6da8

Биологичните домашно птиче месо, яйца, и др. месни продукти, не само имат много по-добър вкус, но тези животни не са били напомпани с растежни хормони и антибиотици, като индустриализираните продукции. Поставянето на огромни групи животни в клетки е сигурен източник на различни видове заболявания сред тях. В такава среда единственият начин за борба с микробите е да им се раздават антибиотици, но сега има научни опасения, че прекалената употреба на такива химикали отслабва устойчивостта при животните, а също и намалява ефективността на антибиотиците при хората.

Даването на достоен живот на животните чрез чист и традиционен начин на отглеждане е по-добре за тях – и за нас. Всички пионки на агро-отровните гиганти не може да скрият факта, че индустриализираното стопанство представлява задънена улица за човечеството.

Advertisements

2 thoughts on “Вреден заговор трови вашата вяра в биологичните храни

  1. От тази снимка тук виждам един от моите любими салами,мисля , че мортадела се казва.Вътре има и чушки и маслинки и мисля, че е полезен тъй като ти дава и други полезни вещества.Статията ви е страхотна.Определено човек може да си промени мнението, но дори и да го промени въпроса е дали би променил нещо в своят хранителен режим или просто вече всичко се е превърнало в един навик.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s