Брат Натанаил разказва за Протоколите на ционските мъдреци

Протоколите на ционистките мъдреци. За тяхната автентичност вероятно винаги ще се спори. А по всичко личи, че и за напред ще е така. Обвиняват документа че е причина за чудовищно по размерите и дълбочината си страдание, страдание по време на определени исторически събития от миналото. Те обаче останаха в миналото, но страданието, свързано със темите от съдържанието на Протоколите продължава и днес.
Има хора, които са влезли във важната роля на разпоредители, поставящи ни на определени места така, че да гледаме под определен ъгъл на сцената на историческия театър. Хубаво е, обаче да сменяме местата от време на време. И точно това ни помага да направим, Брат Натанаил, който избира подхода на Хенри Форд, използван преди около 90 години – да сравнява съдържанието на Протоколите с реалността. Нека обаче припомним или известим за много тясната връзка на Х. Форд с нацизма, което никак не му прави чест.
Не е важно кой, кога, защо е създал този документ, фалшив или не. Нека ги приемем за измама, пак ще си заслужава прочита им именно заради съдържанието му и най-вече странната пророческа връзка му с реалността. Не бива да забравяме, че неправилният прочит, зареден със сляпа емоция и сега, както и преди е водел до омраза, страдание и смърт за милиони хора, не само евреи, никога не са били само евреи.  Целта на този клип е да породи интерес сами да проверите, сами да проучите многото страни на феномена. Човек може да започне с прочитане на самите Протоколи и сам да направи своите открития за връзката им със реалността.

За по-любопитните:
Навлизането в материята и приближаването към същността на феномена води до ясно разграничаване на явленията антисемитизъм и антиционизъм. Започваме да разбираме защо например изключително религиозните ортодоксални евреи – хасидите, мечтаят един ден да се събудят и „държавата“ Израел да не съществува. Разбираме защо, ционистите изключително много държат да убедят целия свят, че негативното отношение към ционизма било всъщност проява на краен антисемитизъм. Появяват се и много други въпроси и постепенно и техните отговори.

И накрая – ледът е тънък, стъпвайте внимателно. Достатъчно омраза има по света.

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.