Товарищ Сергей Дмитриевич Станишев

 

3095

Рождена дата: 05.05.1966, евреин по майка, председател на Висшия съвет на БСП, потомствен комунист, роден в Украйна. Завършил висше образование в Москва. В тесни връзки с ПЕС и Социалистическия Интернационал. Наставници са му Юри Асланов, Георги Пирински, Георги Прохаски и Мартин Заимов – Голдсмит (всички до един – евреи), майка – Дина Сергеевна Мухина, баща – Димитър Станишев. Министър-председател на България при управлението на Тройната коалиция.

До назначаването си за премиер Сергей Станишев не е имал трудова книжка. Поне да беше българин, нямаше да е толкова обидно. Не е бил замислен като такъв, родителите му не са го направили. Затова са го направили съветски, а после и руски гражданин. Това е неговото самосъзнание. “Това е семеен въпрос за мен. Свързан е и с привързаността към руската култура от страна на майка ми и от мен самия“, казва Сергей при Кеворкян във “Всяка неделя”. Другаде споделя, че с Русия“ е неразривно свързана съдбата му, че в себе си има нещо от прословутата “руска душа”. Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., когато придобива българско гражданство и се отказва от руското.

Във вестниците се въртяха някакви странни  мероприятия с родословни дървета, староверци, при балтийски немци, полски връзки, изселвания  по цялата руска периферия. След поредица атентати в средата на 19-и век в Русия с императорски указ се забранява на евреите да живеят в близост до трите столици Санкт Петербург, Москва и Киев. Всичката тази негова рода е забъркана с македонски примеси, дядо му Яков, например. Важното е друго. До 30-годишната си възраст той не е пожелал да стане български гражданин, не се е чувствал българин. Няма как да се е самоопределил като такъв вътре в себе си и след това, тези неща стават в ранната възраст.

Станишев заявява в интервю: “… има огромна пропаст между хората и властта по принцип… Това е една от драмите в българското общество, защото никой на никого не вярва и в нищо не вярва… защото сме били много лъгани и това е голямата вина на политиците според мен в тези години”. Може ли да очакваме, че Сергей Станишев може да промени тази картина? Естествено, че не може. А нима вече не го опитахме с тройната коалиция? През януари 2002 г. той обеща публично, че ще се нагърби да направи оценка на 12-годишния период след 10 ноември 1989 г. Оценката била нужна според него, за да се “тръгне на чисто”. Такава оценка не беше направена от него.

В интервю за седмичникът “Политика” през април т. г. той заяви: “Не всички мои заместници ще станат министри”. Всичките станаха броени месеци по-късно.

Даниел Мариашин и Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев се срещна тази година през март месец с вицепрезидента на еврейската организация „Бней Брит Интернешънъл“ (много опасна ционистка организация) Даниел Мариашин, който пристигна от САЩ на посещение у нас по повод честването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи. Двамата обърнаха внимание на единодушно приетата от Народното събрание преди дни декларация във връзка с депортирането на евреи от Македония и Тракия. Беше изтъкнато, че спасяването на българските евреи е една от светлите страници в българската история, и че това е факт благодарение на силния обществен натиск върху тогавашната власт. Обаче между другото двамата изразили силна тревога от нарастващите екстремистки и антисемитски тенденции. Това не е първата среща между Сергей Станишев и Даниел Мариашин. Американският гост покани председателя на БСП при следващо  посещение в САЩ да се срещне с представители на еврейски организации там.

***

На 14.04.2010 г. в. “Труд” отпечатва интервю с Тошо Недялков, бивш зам. директор на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), в което се съдържат интересни данни за афера, свързана със Сергей Станишев и много големи корупционни сделки с търга за отпечатване на нови задгранични паспорти с биометрични данни, наложено ни от ЕС.

Денонощни опашки пред МВР, хилядни номера за чакащите, изнервени хора поради бавно обслужване, губене на време и пари – всичко това заради подписаният Договор със “Сименс” ЕООД – България – фирмата, която печели търга за отпечатване на документите, но системата им не работи нормално и непрекъснато блокира. Получил това в наследство от правителството на Станишев, Цветанов съветва хората, които няма да пътуват, да не си вадят сега паспорти, а Бойко Борисов се заканва да поиска от “Сименс” няколко милиона неустойка. Но после се оказа, че на “Сименс” България щедро и акуратно плати 116 милиона евро макар, че според експертите от МВР стойността на услугата през 2006 г. струва само 15 милиона.

Разликата е невероятна, умопомрачителна! Става въпрос не само за опорочен скандален търг и за масово подвеждане на хората, а за брутална политическа корупционна сделка на най-високо равнище, както ще се убедите. Търг, от който печелившата карта изтегля не друг, а самият  – СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ!

В търга са участвали най-големите концерни, в това число и френската фирма “Сажем”, която е подменила над 70% от личните документи по света. Но те, както и други големи фирми са брутално отстранени по скандален начин чрез измислени аргументи, което се доказва дори и в съда, но за управниците в България това не важи. Подписва се договор със “Сименс”, но не с германския концерн, а със „Сименс ” ЕООД – България, която няма никакъв опит, не е изготвила нито един паспорт, но пък е клон на дъщерната фирма на „Сименс – Австрия”.

Изборът на българската фирма Сименс не е случаен. При евентуален провал на договора, отговорност носи единствено фирмата, с която е сключен договорът – „Сименс” ЕООД България и в размера на нейния уставен капитал от 793 000 лева.

Поради явната некомпетентност на българската фирма, когато договорът върви към провал, говорителят на “Сименс-Австрия” Хералд Щокбауер заявява от Виена по телефона на в. “168 часа”:

“Знаем за случая в България. Извинявам се, но не мога да коментирам, тъй като целият проект за паспортите беше координиран от Сименс – България. Те отговарят за цялата комуникация по въпроса с издаването на новите документи за самоличност.”

На 24 април 2008 г. министър Румен Петков подава оставка, отчасти за неудачите по новите документи, но най-вече поради силния обществен натиск за съмнителни връзки с подземния свят.

В екипа на новия вътрешен министър Михаил Миков се появява зам. министъра Калин Славов, дотогава съветник на Станишев. Недовършеният търг попада в компетенциите на Славов който явно по указание, съществено променя изискванията към участващите в търга фирми, като прибавя други документи, включително и шофьорски книжки. Създава се работна група с ръководител Росен Карадимов – и той съветник и близък на премиера Станишев, която разработва променени параметри на сделката, а след това отново ги подменя, за да се създаде обърканост и трудности с цел отстраняване на нежеланата конкуренция. В резултат на намесата на Карадимов, цената на услугата набъбва и ще надхвърли 100 милиона лева.

Всъщност сумата в договора със “Сименс” ЕООД – България вече е…. 116 милиона евро. Това рязко увеличаване на цената ясно разкрива голямата корупционна сделка, която извършват хората на  Станишев, очевидно по негово нареждане.

Тошо Недялков – бивш зам. директор на ДАИТС споделя: “Ако потърсите в интернет ще видите, че на 10 март 2010 г. “Сименс” са кандидатствали за финансиране от Европейската инвестиционна банка за този проект, като са посочили обща стойност от 45 милиона евро”. Разликата до 116 милиона е тревожно голяма!  А отговорът е единствен – влизат в нечий джоб.

Фактът, че за сделката се използва “Сименс” ЕООД България, която не е дъщерна фирма на германската “Сименс”, а на австрийския клон на концерна, не е случаен. Дължи се на добрите връзки на Сергей Станишев с австрийския политически и икономически елит. И тук трябва да търсим общото на сделката с партията на австрийските социалисти.

През 2006 г. по покана на Станишев, Бригите Едерер посещава България, в качеството си на главен изпълнителен директор на “Сименс–Австрия” и отговаряща за дейността на компанията в Централна и Източна Европа. Едерер е била дълги години виден член и ръководител на Социалистическата партия на Австрия, а съпругът й – Ханес Свобода по това време е евродепутат и заместник-ръководител на парламентарната група на социалистите в Евро парламента.

Ханес Свобода е социалистът, който посочи,  всячески подкрепяше и наложи Сергей Станишев за временен шеф на ПЕС, след оставката по собствено желание на председателя на ПЕС Расмунсен.

Неотдавна медиите в България споменаха, че Бригите Едерер и Ханес Свобода ще кумуват на сватбата на Станишев с Моника Йосифова. Каква невероятна близост?

Австрийската връзка обаче не е единственият странен прецедент в сагата с избора на българската фирма “Сименс” ЕООД за отпечатването на българските лични карти и паспорти, според изискванията на ЕС. На 22 септември 2010 г. журналистическо разследване на в. “168 часа” хвърля светлина върху избраната фирма и подизпълнителите по скандалния договор за 116 милиона евро. Посочено е, че е съставена специална комисия ръководена от заместник вътрешния министър Калин Славов, чийто състав се пазел в тайна.

Разкрива се, че в комисията е участвал небезизвестният Азер Меликов, изключително близък съветник на Станишев, бивш шеф на надзорния съвет на информационно обслужване. Подробностите за опорочения търг, сключен във вреда на националните ни интереси, попадат в полезрението на прокуратурата и тайните служби.

През септември 2010 г. в медиите се появяват съобщения, според които бившият премиер Сергей Станишев и съветниците му Азер Меликов и Росен Карадимов ще бъдат привикани на разпит в ДАНС – във връзка с разследване за търга. Разследването е започнало след подаден сигнал от Живко Желев участник в търга, според когото документацията е манипулирана и от нея е извадено важното изискване за  шифрирано перфориране. Като последица, скоро след отпечатването на новите уж защитени паспорти, заловени са първите ментета.

По сигнала тече разследване на ДАНС – като се посочват и основните заподозрени: Сергей Станишев, Росен Карадимов и Калин Славов. Споменава се, че в случая става дума и за комисионни.

Реакцията на Сергей Станишев относно предстоящия разпит в ДАНС е следната: “Какви са тези глупости? Нещата около конкурса ги движеше Михаил Миков, аз нямам нищо общо с паспортите”.

Станишев съзнателно прикрива, че проблемът с документите е обсъждан на заседание на Министерския съвет на 4 декември 2008 г. И на него ясно са изразени резервите към изпълнителя, от страна на тогавашния председател на ДАИТС Пламен Вачков, но те били оспорени и отхвърлени от бившия съветник на Станишев Калин Славов, за което има стенограма. Но скоро след това се оказва, че системата на „Сименс” ЕООД е негодна дори за нормалното отпечатване на паспорти, поради което всякакви експресни и бързи услуги са невъзможни. Сделката обаче отваря вратите за бъдещата политическа кариера на Сергей Станишев, който лансиран от австрийските социалисти и Ханес Свобода направи блестяща кариера по линия на  ПЕС. Разбира се, освен този особено щедър за много “играчи“ договор за 116 милиона евро, има и още други „екстри” към него! Сергей Станишев “подарява” на Бригитe Едерер – шеф на “Сименс – Австрия” куп държавни поръчки, плащани от българския данъкоплатец. А ето и поръчките:

– Изграждането на интегрирана информационна система за кадастър и имотна регистрация;
– Проектът на министерството на администрацията за изграждане на инфраструктурата на електронното правителство;
– Информационната система за финансово управление на НАП;
– Електронният търговски регистър към Министерството на правосъдието.

Освен всичко това компанията на Бригит Едерер доставя 25 мотриси на БДЖ и участва в модернизацията на столичното метро. По това време съпругът на Бригите Едерер – Ханес Свобода е зам-шеф на парламентарната група на социалистите в Евро парламента и се ползва с голям авторитет и влияние.

На мястото на оттеглилия се ръководител на ПЕС по здравословни причини Поул Расмусен, по предложение на Свобода е приета единствената кандидатура на Станишев, за временен ръководител на ПЕС. На деветия конгрес на ПЕС през септември 2012 г. в Брюксел, Станишев – пак единствена кандидатура е избран за ръководител на ПЕС с мандат 2 години. И за този избор Ханес свобода е играл централна роля. Очевидно, за сметка на българския данъкоплатец, щедрото отплащане на Станишев към семейство Едерер-Свобода даде своя резултат. ТАКА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА П.Е.С.!

И ако българската прокуратура иска да разбере откъде са 10 милиона евро, които Моника Йосифова скри в кипърска офшорка, но съдбата я наказа и пи една ”студена вода”, може да се порови в сделките на „Сименс” ЕООД България, уредени от Станишев и верните му “съидейници” Калин Славов, Росен Карадимов, Азер Меликов и още доста други другари.

Вероятно, тези загубени 10 милиона са като, „ бълха ухапала” богатото семейство!
Не трябва да пропускаме и влиятелният австриец Хохегер специалист по PIAR, на когото Станишев също щедро плати милиони пак от парите на данъкоплагеца,  а той върна тлъста част от тях на Моника! Въобще поредната австрийска далавера!
***

Управлението на тройната коалиция остави черна диря в българската икономика. Нека само да припомня как коалицията свърши управлението си, как няколко дни преди да дойде следващото правителство си гладуваха  дипломатически назначения, разпоредителни действия с имоти и инвестиране на 150 млн. лв. в ново държавно предприятие. Това е само за встъпление, а сега детайлно:

1.  Това беше правителството на заменките. Никой и до днес не може каже колко с точно са те. Официалната бройка е 337 имота. Сред тях са и 20 дка имот в съседство до резиденция „Евксиноград“, спазарен с бивш заместник-министър на цена от 28 лева на кв.м. Какво представлява образно „заменката“? Това е вид сделка, при която държавата получава кокошка, а другата страна кон. В резултат държавата твърди колко успешна сделка е сключила. Тоест вместо държавниците да мислят как да спасят икономиката от настъпващата криза, те решават да се спасяват както всеки може.

2. Министерството на извънредните ситуации направи заявки да се превърне в трети стълб на сигурността след МВР и Министерството на отбраната, но това така и не се случи. Министерството проспа наводнение в гр. Цар Калоян през 2007 г., при което загинаха осем души. Заради забавянето от страна на министерството по изграждането на спешния телефон 112 България беше заплашена от започване на наказателна процедура от Европейската комисия. За близо четири години министерството не спря да харчи пари за покупка на нова техника и ремонти, но ефектът от това така и не се видя.

3. Първият земеделски министър в правителството на тройната коалиция – Нихат Кабил, не намери разрешение на проблемите с раздробеността на земята, които по-късно се отразиха и върху проблемите с изплащането на евро субсидиите. Кабил се провали и с кадастъра на земеделските имоти, чието изграждане щеше да реши сериозните проблеми с припокриванията на имоти, направени от поземлените комисии по места. По времето на Кабил земеделието получи и най-много червени картони от ЕК преди присъединяването на страната към ЕС – Брюксел имаше критика в цели девет области на аграрната политика. Провалът на програма САПАРД беше другият студен душ за българското земеделие, чийто имидж доста пострада и съсредоточи вниманието на ЕК върху управлението на евро фондовете въобще.

Приемникът на Кабил – Валери Цветанов, с гордост може да се закичи като министърът, сътворил най-много гафове. През неговото управление за малко да се провали кампанията за агро-субсидиите на площ за тази година. Причината е, че вместо през март наредбите на агро-ведомството влязоха в сила едва в края на април и поставиха на изпитание фермерите.

Скандалните заменки на гори и земи от държавния фонд белязаха политиката в земеделието от 2006 г. досега. Въпреки че през 2007 г. контролът върху горите беше поет от БСП, агенцията по горите продължи провежданата от ДПС политика на заменки и безогледно застрояване на черноморските и планинските курорти.

4. При настоящото управление членството на България в евросъюза не беше провал, а серия от провали. Те започнаха от годината преди присъединяването, когато ЕС обмисляше да отложи влизането на България заради неподготвеност. Кабинетът се стараеше единствено да се добере до заветната дата на членство – 1 януари 2007 г. Тоталната и срамна неподготвеност лъсна скоро след това – в игнорирането на десетки писмени предупреждения от Брюксел за проблеми с ФАР, в опитите за заблуда на евро експертите за съдебната реформа и борбата с корупцията и престъпността. Големият кошмар настъпи със замразяването на половин милиард евро по ИСПА, ФАР и САПАРД през 2008 г. Тогава се видя не само зашеметяващата некомпетентност в администрацията, но и управленският непукизъм, измамите и опитите за политическо „усвояване“ на европейските пари. Въпреки трескавите мерки на българското правителство ЕК и до днес държи замразени голяма част от структурните фондове, до които страната трябваше да получи достъп още преди година. Всичко това доведе до най-големия международен провал на правителството – недоверието и ужасната репутация, лепнати за България в останалите членки, международната преса и европейските институции.

5. Правителството заслужава слаба оценка за политика си в здравеопазването заради пълния неуспех на дори и плахите опити за реформа в сектора. В момента липсва алтернатива за пациентите къде да внасят задължителните си здравни осигуровки. Одържавената Национална здравноосигурителна каса е единственият избор на пациентите за това, а в касата средствата им се управляват неефективно.

Публичните разходи за здравеопазване се увеличиха от 2 млрд. лв. през 2005 г. до 2.7 млрд. през 2008 г., без това да повиши качеството на здравните услуги. Пациентите и до момента са принудени да доплащат за медицински услуги и лекарства, като нерегламентираните плащания доближават размера на публичните разходи за здравеопазване. Не беше подготвена Национална здравна карта с необходимите лечебни заведения по региони. Вместо да затваря болници, министерството на здравеопазването покриваше дефицита им с пари от бюджета. Здравната вноска беше увеличена и в момента служи като буфер на бюджета, а конкуренция на здравната каса няма.

6. В сферата на екологията правителството отчете основно серия от провали. Подписването на съмнителни проектите по Оперативна програма „Околна среда“ от страна на Министерството на околната среда и водите доведе почти до блокирането на европейските средства в сферата на водния сектор. Бавното разработване на проектите в сферата на отпадъците пък ще доведе до всеобща криза с боклука на територията на цялата държава малко след изборите. В полето на екологията е и най-големият брой започнати наказателни процедури срещу страната – цели шест (с индикации за още). Все още има редица предприятия, които работят, без да имат издадени комплексни разрешителни, т.е. работят незаконно. Правителството се оказа неспособно да опазва и природата. Тук критиката на Брюксел и на природозащитници е, че зоните по „Натура 2000“ не са достатъчно големи.

7. Ако има сектор, в който провалът на това правителство е най-очевиден, това е именно регионалното развитие и благоустройството. За цял мандат не беше приключен нито един голям инфраструктурен проект. Нещо повече – след скандалите заради доведения от Гагаузов шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който беше хванат, че е раздавал поръчки за пътни ремонти на фирми, управлявани от неговите братя, инвестициите в пътища бяха спрени и така целият пътно строителен сектор беше докаран почти до фалит. Заради скандала Брюксел спря всички пари за пътна инфраструктура. От най-голям критик на концесията за магистрала „Тракия“ (наречена от тогавашната опозиция „Обирът на века“) Асен Гагаузов се превърна в неин най-голям защитник. Две години от мандата бяха загубени в пазарлъци с португалците за предоговаряне на условията. В крайна сметка те се отказаха, а проведените след това два търга се оказаха манипулирани и бяха отменени под натиск от Брюксел. Освен като главен виновник за скандала в пътния фонд и скандалите с Програма ФАР Гагаузов ще бъде запомнен и с лобисткия му проект за създаване на държавна голф компания. В „активите“ му са и двата неработещи закона – за черноморското крайбрежие и за етажната собственост, които бяха прокарани през парламента.

8. При управлението на тройната коалиция бяха направени две конституционни промени за устройството на съдебната власт и беше приет нов Закон за съдебната власт. С измененията се създаде инспекторат към Висшия съдебен съвет (ВСС), а самият съвет беше направен постоянно действащ орган. Последното стана основание ВСС да бъде разпуснат и впоследствие конституиран наново. Целта на тази маневра беше представителите във ВСС от НДСВ да бъдат подменени с такива от БСП и ДПС. По този начин двете политически сили си осигуриха лост за влияние над назначенията на съдебни ръководители. Въпреки че получи позитивни отзиви от ЕК, инспекторатът на ВСС също не може да оправдае доверието, появило се при създаването му. Замествайки безличния Георги Петканов, правосъдният министър Миглена Тачева създаде очаквания, че наистина ще накара съдебната власт и ресорите на министерството да работят и да бъдат прозрачни. Повечето подети от нея законодателни инициативи обаче останаха на ниво проект.

9. По време на управлението на Румен Петков МВР се забърка в серия от безпрецедентни скандали, които срутиха имиджа на министерството и извадиха наяве практики за прикриване на престъпна дейност, нерегламентирани срещи и договорки с „оперативно интересни лица“, както и сливането на министерството с престъпни структури. Започнатата от Петков реформа не успя да направи министерството ефективно и беше възприета като опит за разполагане на близки до Петков кадри в различни звена на МВР.

В резултат на това Сергей Станишев почти еднолично наложи създаването на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), която да е извън МВР. В началото агенцията се радваше на доверие, което обаче не беше оправдано въпреки отпуснатия й значителен финансов ресурс. ДАНС се замеси в няколко скандала, а действията й рядко водят до конкретни резултати.

Въпреки малкото време, с което разполагаше, наследникът на Румен Петков – Михаил Миков, започна пълен анализ на функциите на министерството и пръв застана зад непопулярната кауза за съкращаване щата на МВР, оптимизация на разходите и преструктуриране на полицейските служби. При управлението на Миков бяха предприети активни действия срещу престъпните схеми на ключови престъпни босове.

10. Преди кризата икономиката се развиваше с бързи темпове по-скоро въпреки, а не благодарение на провежданата държавна политика. За четири години правителството така и не разработи стратегия, нито пък положи големи усилия за адекватно използване на евро финансирането. Големият приток на преки чужди инвестиции в държавата (25 млрд. евро за четири години) стана благодарение на преференциите, заложени още от предишния кабинет на Сакскобургготски. Ресорната агенция само пое набраната инерция, а обещаваните допълнителни преференции към инвеститорите бяха прокарани едва преди три седмици с поредните промени в закона за насърчаване на инвестициите. Приложението им обаче ще стане едва след пет месеца, когато следващият кабинет изработи правилника за прилагането им. В края на мандата кабинетът изля и стотици милиони в няколко нови и спорни държавни дружества като енергийният холдинг, Националната компания „Индустриални зони“ и Българската банка за развитие. В същото време спря приватизацията на ключови компании като „Булгартабак“. По непрозрачен начин държавата подари мажоритарния си дял в Пловдивския панаир на бизнесмена Георги Гергов. Това управление така и не успя да реши казуса „Кремиковци“, нито изплащането на задълженията му към държавата. През целия си четири-годишен мандат правителството не успя да приеме и стратегия за развитие туризма. Средствата за реклама на сектора не са достатъчни, останаха нерешени проблеми като категоризирането на хотелите, лошата инфраструктура и липсата на адекватен ресорен закон. Експортно-ориентираните отрасли също не срещнаха адекватна подкрепа. Обещаната агенция за експортна подкрепа така и не беше създадена с мотива, че нямало административен капацитет. На книга останаха и обещанията за облекчаване на лицензионните режими, които като дъвка се разтягат от почти всеки кабинет, стъпил на власт през последните десет години. След неколкократни отлагания все пак успя да реализира на практика идеята за публичен и единен Търговски регистър.

***

Братя Станишеви въртят далавери за милиони. През 2006г. е сключен договор за реконструиране на държавната болница в Русе. Проектът би трябвало да е готов още в края на 2008, но до ден днешен няма ипомен от модерното здание. Обаче до май 2009 продължават да се превеждат тлъсти. По неведоми пътища фирма „Проджетс” (собственост на брата на Станишев) е спечелила конкурс за изграждане на ваканционно селище в защитената територия на Кара Дере. Земята е получена чрез заменка, а мега-проектът струва над 1 млрд.лева.

***

Далаверите на Станишев с боклука, Горбачов в България, далаверите на агента на КГБ Хоткевич.

***
***
Журналисти и медии, позволили си да водят разследвания за тъмните злоупотреби по Южното Черноморие, бяха подложени на заплахи и рекет да спрат с публикациите си. Мутри нахълтаха посред бял ден в редакцията на в-к „Политика“, който беше започнал поредица от статии на тема: „Парк Странджа“. Репортерката Мария Николаева бе дръпната и заплашена пред колегите си с обезобразяване с киселина, а журналистът Асен Йорданов обявен за „издирване“ от бандитите. Въпреки, че бяха записани с охранителни камери и разпознати, рекетьорите останаха ненаказани. Тиражите на „Монитор“ и „Политика“ в Бургаска област, дни наред бяха изземвани „на рампа“ от дебеловрати мъже с черни кожени якета, а изданията се разпространяваха нелегално, като позиви. Извършителите не бяха издирени, въпреки данните, че са били пратени от местен партиен шеф и депутат, близък на Мосинов и Арнаудов. Информациите и доказателствата, че лично Сергей Станишев и хора на ДПС имат преки интереси в Царево и Странджа, бяха маргинализирани и останаха неразследвани от прокуратурата.
***
Advertisements

5 thoughts on “Товарищ Сергей Дмитриевич Станишев

  1. каквото и да напишеш, всеки ще си защити своите, Странното е обаче, че комунистите имат невероятни поддръжници, които безпрекословно ги защитават, просто са им вярни до гроб, заради идеята – това са истинските роби, потомствени роби. Просто си защитават лидерите. Но …… разликата в днешните протести е, че днешните млади нямат лидери, те са си лидери за самите себе си, не искат да робуват никому, искат свобода и те несъзнателно имат свое обяснение за свободата. Поддръжниците на комунистите не знаят какво е свобода. Те оприличават свободата с анархията – това, на което се наслушах последните 24 години. Поддръжниците на комунистите са страхливи конформисти, които изпитват невероятен ужас от мисълта, че може да им падне черната превръзка от лицето и да видят истинската светлина, истинската свобода.

  2. Благословени да са чадата на Авраама! Но нека оставим тези хора в ръцете на Бог и нека Той да ги съди, а ние просто трябва да престанем да плащаме данъци на тези , които ни продават в робство !

  3. Abe stiga s te govorili prostotii… Ne znam dali e imalo kvo da se qde po vremeto na Stanishev ama samo znam che sega naroda edvam izkarva…

  4. Не ми се коментира цялостния постинг, тъй като той е компилация от малко пдетински съждения, но да обвиниш целия евро парламент в корупция и че Станишев си бил платил поста в ПЕС е повече от смешно и това може да го каже само Цвъки (след което бурно му се пресмиваха в цяла Европа), или някое 1516г дете.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.