Скрити истини за Старозагорските ужаси

Соломон паша

Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба.

Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме – ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от Парижката сорбона, масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША.

Дьонмето (тур. dönme) са юдейска секта, изповядваща криптоюдаизъм. Основана е през втората половина на 17 век (1683) в Солун, Османска империя. С времето се разделя на 2 клона – Солунски и Измирски, образувайки и 2-те основни групи дьонми – каракашлари и капанджилари. Името и на османотурски означава „обърнати“, т.е. „ренегати“. Към нея принадлежат евреи, външно (формално) приели исляма, но оставащи по същността си „скрити юдеи“. Сектата е основана от лъжемесията (лъжепророка) Якуб Кваридо /първото му име може да се чете и като Якоб или Яков/, последовател и брат на последната жена на кабалистичния пророк Шабатай Цви.

На кратко означава, че Дьонмета са евреи приели външно исляма, за пред хорските очи – както Мараните са юдеи външно приели християнството за пред очите на обществото.


От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш, евреин) с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.

На 19 юли (ст.стил) 2013 г. (31 юли нов) се навършват 136 години от геноцида и опожаряването на Стара Загора от войските на Сюлейман паша по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878). Трагедията се предхожда от няколко събития.

На 22 юли 1877 г. (10 юли ст.стил) Девети Кавказки драгунски полк, предвождан от херцог Николай Максимилиянович Лайхтенбергски, влиза в Стара Загора и го освобождава. На 23 юли (11 юли ст.ст.) ген. Гурко и ген. Столетов са тържествено посрещнати в ликуващия град. Предният отряд на руската армия, състоящ се от 12 000 души, сред които и 6 дружини български опълченци под командването на ген. Гурко, овладява важни позиции, които ограничават преминаването на турските войски от Южна България.

Генерал Йосиф Владимирович Гурко (1828-1901),

Генерал Йосиф Владимирович Гурко (1828-1901),

На 24 юли (12 юли ст.стил) ген. Гурко свиква заседание на българските първенци. Избрана е привременна управителна комисия с председател Петко Рачов Славейков – организатор на първата гражданска власт в града. На 29 юли (17 юли ст.стил) херцог Лайхтенбергски напуска Стара Загора и се отправя към Нова Загора, където е трябвало да се съберат всички части на Гурковския отряд. На 30 юли (18 юли ст.стил) отрядът на херцог Лайхтенбергски поема обратно пътя към Стара Загора, за да не нахлуят турците в незащитения град.

В същото време 48 хиляден турски отряд, командван от Сюлейман паша, се насочва към Стара Загора и на 31 юли (19 юли ст.стил) предприема настъпление срещу града. След 6-часов бой войските от Предния отряд се оттеглят към Шипченския проход. Част от опълченците и казаците се барикадират в града и съпротивата им продължава до вечерта на 1 август.

В боевете при Стара Загора Самарското знаме, подарено на опълченците от жителите на град Самара, получава първото си бойно кръщение. С него в ръка геройски загива командирът на Трета опълченска дружина подполковник Павел Калитин.

След тежките отбранителни боеве градът е превзет, опожарен и сринат до основи от турските войски.

От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша, с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.

Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, някои първо полети с газ. Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро, където са озлочестявани и после изклани. В църквата „Св. Троица“ са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете „Св. Димитър“, „Св. Богородица“ и „Св. Николай“, които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират от глад и преживените ужаси. Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат след Освобождението.

Това е може би най-голямото документирано клане в българската история. Градът е напълно изпепелен и остава 5 месеца в ръцете на турците. Околните села имат същата съдба.

Отвъд мълчанието:

Защо са измъчвани и избити старозагорци, и защо е опожарен градът?

Сякаш нечия невидима ръка е изтрила тази апокалиптична част от българската история. Тя е малко известна, въпреки че това изтребление е по-зловещо и всеобхватно от кланетата при Априлското въстание.

След големите руски успехи, с английска помощ и английски параходи – по заповед на евреина Дизраели – турците прехвърлят огромната армия на Соломон паша. Тя извършва едни от най-големите военни престъпления през тази война.

Причините за мълчанието за тази кошмарна катастрофа стават ясни от сборника на Донка Йотова „Пъкленият ритуал. 125 години от Старозагорското клане“, съставен от документи и свидетелства, и от статията „България“ в „Еврейска енциклопедия“ (т. 4, изд. „Тер-ра“, Москва, 1991 г., стр. 964)

Донка Йотова

Зловеща роля са изпълнявали старозагорските евреи в тези кланета на българи – ритуални убийства.
Тя изнася материали от исторически издания на съвременници от края на 19 в. Свидетелства на оцелели очевидци в тях дават точна картина за събитията.

В обвиненията си Донка Йотова е категорична, че извършеното от войските на Сюлейман паша, по изрична негова заповед, е кърваво жертвоприношение. В клането първи помощници на турците са живеещите в Стара Загора евреи.

Еврейската махала е силен конкурент с българските търговци. Тя има 812 къщи, 2 големи синагоги и 5800 души. Отношенията им с българите са враждебни заради съперничество в търговията. Ползват се с покровителството на турските власти и притесняват по всякакъв начин християнското население.

На 12-ти започнали да пристигат от селата мъже, жени и деца, между които имало пълни коли с ранени. Те разказвали, че по полето се търкаляли мъртви тела, рязани и дупчени (по еврейските ритуали) и вонята била нетърпима.

Отбраната е съставена от опълченски дружини – около 3000 човека. Останалите 2500 руски бойци са в 3 драгунски, 1 казашки полк и 3 полубатареи.

Грижи на старозагорчани за ранените през време на Старозагорския бой

От турските и еврейските къщи стрелят по тръгналата бежанска колона от мъже, жени, деца, граждани и селяни, натоварени с багаж и убили много хора. Затваряйки обръча около Стара Загора, турските войски нахлули в града и започнали невиждани кланета, пред които Батак бледнее.

Според свидетелствата на професор Любомир Костов, записани от неговия баща Димитър, наред с турците участвали чирпанските даалии (кърджалии) и циганите, които били подстрекавани от евреите. Старозагорските евреи с радост посрещнали турските войски и действали като техни шпиони и помагачи в грабежите и убийствата.

Английският агент в щаба на Соломон Леви – Юлий Викед разказва:

„Аз не съм в състояние да опиша всички ужаси на сцените … Башибозуците, които дойдоха със Сюлейман паша от Албания, върлуваха и беснееха … убиваха без ни най-малка причина всекиго, само и само да наситят своята страст. Офицерите, ако би могло да се употреби такова название за албанските или други такива нередовни войски на падишаха, бяха изгубили всякаква власт над побеснелите…“

Викед се опитва да прехвърли вината за изстъпленията и погромите изцяло върху нередовната турска войска, което е явна лъжа. Тази войска, сравнително малобройна (около 800 – 1000 души), не е могла сама и в кратък срок да избие близо 15 000 жители и бежанци. Българите се съпротивлявали и тези, които имали оръжие, се барикадирали в къщите си. Това дало повод турците и евреите да ги обвиняват, че те са предизвикали турците да отидат до „такава крайност“.

Как представят нещата евреите – в Еврейската енциклопедия с фалшив патос:

„С освобождаването на редица градове от турците, местните евреи са подложени на най-жестоки преследвания. Селяните от Свищовско, които смятат евреите за привърженици на турския режим, ограбват, изгонват и убиват евреите от Свищов. Изгонват ги и от Видин, Стара Загора и други места и те са принудени да бягат в чужбина. Случвало се е дори руските войски да спасяват бягащите евреи от яростта и жестокостта на българите. В Казанлък през август 1877 г. масово избиват местните евреи. Това предизвиква негодувание във Франция, Англия и САЩ…“

Това е абсолютна лъжа. По това време Казанлък е окупиран от войските на Сюлейман паша, които атакуват Шипченския проход.

От документите става ясно, че именно евреите са подбудители на кланетата, те участват в разграбването на българското имущество и ценности; извършвали са особени ритуали с кръвта на убитите християни  и заедно с турците са избягали в Одрин, Цариград и други градове, страхувайки се от отмъщение и наказание за извършените престъпления.

Разкази за ритуали

От данните става ясно, че в лагера на Сюлейман паша на Аязмото и на други места са извършвани странни еврейски ритуали и убийства на пленени българи. Част от ритуалните убийства било разпъване на кръст и заковаване като Христос с гвоздеи на ръцете и краката. В лозята на една круша бил закован един мъж и след Освобождението намерили голите кости. Други били горени живи на жертвеници, описани от даскал Петър Иванов.

1004065_407246226062820_1748631202_n

Някои от ритуалите били по-особени. Отделени по-лични българи и българки (по-стройни, здрави и красиви) били заколвани на дръвници като животни. Евреите от Стара Загора в медни казани събирали християнската кръв и топели в нея дрехите сиСлед като изсъхнели, те ги обличали съгласно ритуала – за да се подмладят по мистичен път, придобивайки качествата и красотата на убитите. Подобни еврейски ритуали се описват от редица други книги.

Свидетелствата на Димитър Илков – ето какво казва той:

„Докато се намирали русите в Стара Загора, в еврейските къщи се укривали най-престъпните и най-кръвожадните турци. Когато градът паднал в ръцете на Сюлейман паша, евреите отказали да дадат прибежище в къщите си поне на едно християнско семейство. Те предавали българите и посочвали скривалищата им. Тези и много други тям безчовечни престъпления озлобили твърде справедливо всички старозагорски българи спрямо евреите. 

След изгарянето на града, заарските (старозагорските) евреи побягнали с турците заедно към Одрин и Цариград. Докато продължавал боят на Балкана, евреите предали на турските власти в двата последни града мнозина старозагорци, които живеели по-отдавна или спасили главите си случайно с бягство. Те били избесени позорно по мегданите и пред джамиите.

Доволен от специализираните услуги на съплеменниците си, при изтеглянето си от Стара Загора, Сюлейман паша подтикнал евреите да напуснат града с неговите войски.

Разбираемо е, че когато войната се свършила и България станала свободна, заарските евреи не посмели да се завърнат назад по домовете си. Забогатели от плячката и от добрите кярове (далавери) през време на войната, мнозина от тях си останали в Турция, а други се заселили в Пловдив, Чирпан, София, Татар Пазарджик.“

Отмъкнатият от башибозуците едър рогат добитък бил продаден на евреите в Одрин и Цариград за нищожна цена.

Свидетелствата на даскал Петър Иванов, записани във „Възпоменания от разбърканите времена“ от 1885 г. допълват картината. Той посещава града след напускането му от евреите и турците, които го оглозгали като лешояди:

„… Беше късно, като влязох в града. Но какво думам? Град нямаше вече… То беше само един куп от развалини от страшни по-страшни… По улиците само кости и глави, кости и глави… от „героя“ Сюлейман паша. По-страшното беше, че в това време се връщаха робините старозагорски от Одринско, където Сюлейман, след като изклал мъжете им, беше ги изпратил да оплакват дните си немили недраги в одринските кърища. Тези нещастници знаеха местата, където пред очите им бяха изклани мъжете им, синовете им и дъщерите им. Там те с висок глас оплакваха останките им, прегръщаха костите и огнилите им дрехи.

Едно баснословно множество кучета, които се бяха настървили от ядене на човешко месо, придаваха още по-голям страх на зрителя със своя див и необикновен вой. Човек не можеше да се приближи към тях  – толкова бяха подивели. Тези кучета се избиха до едно.

Току при края на града видяхме жертвеници, дето живи хора са били горени. На клона на едно дърво висеше изсушена една кожа, притежателят й трябва да е бил дран жив. Тази кожа после се тури в спирт и когато един английски кореспондент мина през града ни, дадохме му я да я занесе подарък на Бийкънсфийлда (Бенямин Дизраели).“

Не знаем дали еврейския лорд Биконсфилд Бениамин Дизраели е получил кожата на живоодрания българин от Стара Загора… Отвратителният чифут обаче продължавал да се кълне, че „не били извършвани никакви жестокости и това били само преувеличени слухове и клевети“.

Бенямин Дизраели лорд Бийкънсфийлд

Тъй нагло лордът с хладен вид
министерската реч си каза —
и тих, циничен, зверовит,
блъвна си страшната омраза
към нас и лъжейки без стид,
очите на света замаза.

О, Английо, защо ли днес
бездушен жид те управлява?

– ИВАН ВАЗОВ


В началото на януари 1878 г. след поражението в битката при София, за да затрудни напредването на руската армия, Сюлейман заповядва София да бъде изгорена. Според архивите на ложата Велик Ориент, равина на града Габриел Меркадо Алмоснино (избран по-късно за Велик равин на Княжество България, депутат в учредителното Първо Велико Народно Събрание в Търново в 1879г.), който е масон от 33 степен в същата ложа (Сюлейман е масон от по-ниска степен) му нарежда да не прави това.


Стара Загора.
Жив град с темели,
в кости забити.
Три реда кости.
Три вади кърви.
На юг от тебе –
жълта пшеница.
На север –
вдига гугли Балкана.
Ти си в средата,
Стара Загора.
Жив град с темели,
в кости забити.

– Михаил Берберов


Малко се знае у нас, че и Разорението на тракийските българи през 1913 е извършено не от османска или турска власт, а от еврейската ложа „Младотурци“ на солунските дьонмета, която превзема властта с преврат, организиран от английските служби.

За разлика от нас, сред арменците е добре известно кой организира и провежда Арменския геноцид – същата организация на дьонметата начело с Ататюрк. Още по време на Младотурския преврат сред турския народ започва да се говори, че „всеки евреин може да е таен шпионин на тайния Комитет, и че движението не е турско, а прави еврейска революция“.

Източник

220 мнения за “Скрити истини за Старозагорските ужаси

 1. и да ти кажа, никой от описващите събитията преди това по кърджалийско време – пътешествали из РУМЕЛИЯ, ТРАКИЯ, МИЗИЯ араби не описва туркините като красиви, просто защото не може да им види лицата. Описват точно обратното- КРАДАТ СЕ БЪЛГАРКИ И СЕ ВКАРВАТ НАСИЛНО В ХАРЕМИТЕ ЗА ДА СЕ НАРОДЯТ НАСЛЕДНИЦИ – КРАСИВИ КАТО МАЙКИТЕ СИ. Като си такъв голям тъпанар та да си мислиш, че всички са като теб и не могат да четат и не са виждали истинските доклади на английския полк.сенклер, подвизаващ се и той като „паша“, колещ БЪЛГАРИ ЕДИНСТВЕНО И САМО в Родопите – айде поне малко срам за това, което виждаш от снимката. Ако това бяха твоите зверове, които наистина са клали и рязали глави , едва ли щяха да са им останали костите наредени една до друга с отрязаните им глави за поколенията. ПОЗОР И СРАМ. ДУХЪТ НА УБИТИТЕ Е ТУК И ВСЕКИ, КОЙТО СЕ САМОЗАБРАВЯ И ГО СКВЕРНИ Е ПРОСТО ЕДИН И СЪЩИ С ТЕЗИ ИЗВЕРГИ ОТ РАЗКАЗА.. А ако имаш поне малко разум и сърце – сведи глава и почети жертвите. ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧВА ПАК. Защото е все едно – каква вяра и националност носят. Не е все едно дали се гавриш с паметта на Деца, бременни, старци, беззащитни, които просто са избити, защото не са като теб. А особено, когато са избивани векове наред, защото носят една духовност, която ти е неразбираема.

 2. Мюсюлманската(секта) религия не се е променила от както я има. Към днешна дата (на коментара) в близкия изток се случва същото, което се случвало с нас 500 години. Но винаги е удобно да се изкривяват исторически факти, щото видиш ли, комшиите щели да се намусят. Братя и сестри християни, Бог е с нас! А ние дали сме с Него?

 3. Картинката е покъртителна. Мислех си, че съм наясно с историята на България, особено по време на Руско-турската война 1877 – 1878. Всеки път когато си задавам и въпроса, „Благороден народ ли сме ние българите или глупав?“ не мога да си дам еднозначен отговор. С какво тилкова навредихме на народите от Европа и близкия Изток, че дотакава степен се опитват да ни смачкат. През втората световна спасяваме евреите и защо? Не е ли по – добре тези материали да бъдат прочетени на глас в Народното събрание та дано политиците изберат най-накрая правилен път по отношение назоваване на историческите факти в учебниците по история с правилните им имена. Време е вече за по голямо самоуважение, което обаче да не стига до „извратен“ патриотизъм. Истината е една, че няма вечни врагове, а има вечни интереси. В тази връзка се надявам българските политици да преследват интересите си наричайки фактите с истинските им имена.

 4. След това което научих, ме навежда мисълта колко добре сме се отнесли с евреите през 1943 година спасяваки ги от лапите на Хитлер.Затова Бог ги е прокълнато и ги е изгонил от Иросълим.Сега други сили искат да ги върнат в тъка наречения вечен град на Христос.Това няма да стане янки.

  • Нищо освен лъжи не си научил. Сюлейман паша „безумни“ е турчин по рождение. Сидеросоидите подменят Сюлейман „безумния“ с един друг Сюлейман – офицер от армията на Наполеон, Жозев Сев, роден в Лион, приел мюсулманството и получил името Сюлейман, служил в египетската армия. Понеже ние по погрешка наричаме дьонме всеки сменил вярата си, а това е термин, който се отнася само до помюсулманчени евреи, са приели че французина е и евреин. Само че тоя е починал 1860г., но „еврейството“ му приписват на действителния Сюлейман Хюсни паша. Пълна каша, старателно забъркана от антисемитски подбуди, даже ервейско име са му измислили. Кой има интерес – това е въпроса!

   • Бате Влади,Вие от къде сте сигурен,че теорията за Жозев Сев е истина?Защото все още не е категорично потвърдена тази версия.В архивите на Ватикана учени са открили данни, че зад Главнокомандващия Сюлейман паша се крие личността на някой си Соломон Авиш Леви, професор по литература в Сорбоната в Париж. Всичко, което той е вършел, вършел го е интуитивно, с хитрост и лукавост.

 5. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец каза:

  потур4еняците и евреите винаги играят против българите и света

 6. Това не е нов феномен – рязаците да ни отричат историята и ужасяващите престъпления, които техните предци са извършвали столетия над поробения български народ.

  В последно време на YouTube под много български филми (исторически, възрожденски, за турското робство, по Николай Хайтов и т.н.) – в коментарите неграмотни турци яростно се плюнчат да обясняват, че нямало било такова нещо. Последния такъв коментар дето четох беше за Козия Рог. Демек когато българите живеят под игото на исляма и нямат никакви законови права (израза „Оплачи се на Арменския поп“, който е синоним на безполезно действие/жалба произлиза от законовата невъзможност на българите в османската империя да си търсят правата за елементарни битово-криминални деяния при местния кадия (орган на официалната власт). Единствената им възможност е била да се оплакват на арменската патриаршия в цариград, която не може практически нищо да направи на местно ниво. Така че в тези официално-безправни за българите векове на най-брутална законна дискриминация – верска, национална, битова – единствено видимо „високата морална същност“ на обикновения турски боклук му е пречела БЕЗНАКАЗАНО да коли, изнасилва, граби и отвлича в робство българите и децата им. Nigger, please.

 7. Никак, ама никак не се изненадвам…Пари, Печалби и Ползи… Това са въздухът, слънцето и водата за всяко еврейско същество…Те и техните пари помагаха на Хитлер при оборудването на концентрационните лагери…
  Отново еврейски капитали, днес, управляват този грешен свят

 8. Докога Константинопол ще бъде под робство и го наричат Истамбул? Турците в Анадол или в Израел, защото и там ще им е широко, я направо в Ада! Лее се кръв и робство, заради техните интереси и тогава, че и сега!

 9. p s..а, що се отнася до геноцида, искам да доплня, че и евреите и турците са пили и крвта на жертвите от тях произлиза този ритуал вампирството……

 10. Телеграфният запис получен от Сюлейман Паша!

  Миналият петък,руснаци и българи Един час след Стара Загора ,по пътя си към Нова Загора влизат в село Христо(Може би Христово) и събират цялото мюслюманско население и ги изкарват навън от село.Всички мъже мюслюмани са изгорени живи.От жените част са изгорени(може би старите и изнемощелите) и част са отвлечени в горите( предполагам по младите и по красивите).Всички полуизгорели човешки части са заровени в земята във един сандък.Това всичко се научава от една избягала от отвлечените.Въпреки че, веднага се организира доброволен отряд да ги потърси …не можахме да ги намерим и да проследим следите им.От там продължихме до село Бюклемели(Далйова) където пак научавам че Казаци и българи затваряйки в една плевня изгарят всички мюслюмани.Жените са изнасилени!Части от тела,крака ръце са видени лично от нас в присъствието на изпратеника на Английското посолство в Истанбул Месю Полковник Кайф. При превземането на Стара Загора и на Казанлик,невъоръженото мюслюманско население (400 души) е изкарано навън от поселените места и в брега на река Тунджа са убити.От избягалите и спасилите се мюслюмани разбираме че, положението е много тежко и масово от където минават руснаци,казаци,българи изгарят живи мирното мюслюманско население.СТРАТЕГИЧЕСКО ВАЖНО е за нас запазването на МЮСЛЮМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ и затова сме изпратили подкрепления за спасяването им.Пристигат ежедневни съобщения за безчинствата на руснаци и българи.

  4 август 1877 г.“

  • И какво да прави? Да ревнем с три реда сълзи?

   Я, разкажи за кър гаджалите и какво са правили те, а „султан“ седял в харема и нищо не е правил.

   Я, разкажи за корпуса на еничарите. ( Как са избирани, от къде са избирани, как са отделяни от семейството … И то с векове. 😉 )

   Ако нещо …, имаш свободата да си събереш бухчата и да си хващаш пътя за анадола. 😉
   ( Те, кюрдите много ще ти се зарадват там. )

  • Тука случайно попадам,но реза бей,нима допускаш,че е имал време да пише истината,та това е написано,за да замаже очите на Падишаха,заради зверствата ритуални юдонегови.

  • Пич, може ли да ми обясниш колко голям сандък трябва, за да се поберат в него останките на изгорените мъже от цяло едно село? Сандък ли е било, или железопътен вагон!??? Като лъжеш, лъжи като хората, мама му стара! Малко от малко да е правдоподобно!

  • Фатих,сигурно говориш за лъжите които е съчинявал английския лорд и Сюлейман паша…капут.

  • Фатихчо , процентно тези зверства са една хилядна от зверствата които са извършвани от турците стотици години по българските земи! А в Иран и до ден днешен(и те също са мюсолмани както знаеш) имат обичай да казват : турчин си като израз на лош човек.

  • Я погледни,кога преди това са изклани българите и колко.Мислиш ли чези турци не са били в убийците????

  • Ха стига бе, много напреднали били тия турци. На пръста ли са си правили електричество, или са си си въртели задниците при кючеците. На кой ги приказваш тия бе Fatih ли си какъв си. Как не те е срам изобщо да пишеш тия глупости, след ужаса по-горе.
   За твое сведение въпреки, че си се поизучил в българско училище, на български гръб, не си обърнал внимание на историята. Електрическия телеграф по него време, не се е използвал в България, по една много важна причина, за която са виновни твоите предци – ами не е имало електричество. Телеграфия (на старогръцки: τῆλε — „далеко“ + на старогръцки: γρᾰ́φω — „пиша“) е метод за предаване на текстов или символен сигнал по електрически, оптичен кабел. Ха така, внимавай какво пишеш следващия път.

   Трагедията на България е че един нецивилизован народ, завладя с военна сила един далече по-напреднал народ, като българския и му нанася огромни, непоправими щети.
   Пораженията са не само в посока на намаляването на населението. Те са във всяка област: икономика, просвета, култура, религия. Започват с падането на столицата Търновград и избиването на цялата българска аристокрация, интелигенция и духовенство. А България, тогава е сред водещите, цивилизовани държави в Европа. Има свои книжовни школи /Преслав, Охрид, Търново/, писатели /Константин Преславски, Константин Костенечки, Патриарх Евтимий/, дава кирилицата /не глаголицата/ на 180 милиона славяни!, развита просветна система, самостоятелна църква и патриаршия. Докато Османска Турция е изостанала безпросветна държава, олицетворена от спахията – турчин на кон с ятаган в ръка, готов да граби, опожарява, насилва, мародерства и убива.
   Оттогава до началото на 20 век тази милитаризирана, примитивна анадолско-азиатска общност воюва за чужди територии, поробва народи, унищожава материални и духовни ценности, И НЕ СЪЗДАВА НИЩО!, за разлика от другите империи през този период – Англия, Франция и Австро-Унгария. Поробените от австрийците италианци, имат Ла Скала и аплодират Росини, Доницети и Верди, чехите и унгарците имат своите Сметана, Лист и Дворжак, поробените от испанците холандци се гордеят със своите Рембрандт, Ван Дайк и Рубенс.
   А ПОРОБЕНИТЕ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ ДРЕВНИ НАСИЛНИЦИ, НЯМАТ ДОРИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТЕЛЕГРАФ.

   • Вероятно ти е неприятно да узнаеш, но по това време и Турция и Русия са имали телеграфи, както и добра и добре охранявана телеграфна мрежа.

   • А какъв е реда в руската империя. Как са клали и избивали Поляци ,Украйнци и др. Там също е имало Башибозук от ОСКОТЯЛИ МУЖИЦИ. Захари Стоянов казва; Руския камшик боли повече от турския.

   • Ако българите са били по развития народ как са паднали от примитивните османци. На вас все някой друг ви е виновен. Сигурно България е била на три морета само с пост и молитва. Сигурно българските владетели са завладявали не с оръжие и кланета а с а с добра дума

  • ако е така защо сега има мюсюлмани ..? нали казвате,че са били унищожени ….от кде се взеха просто руснаците не са убивали мюсюлманите ,защото това са били покрстени блгари приели насила исляма за да се спсят от клането.това са.днешните помаци..които сега повечето са се провзгласили за турци…поради политически причини..истинските турци са си отишли в турция поради страх от линчуване…и вижте днес днешните турци в инстамбул повече бели руси все блгарки са ги раждали..истинските турци са в анадола …

  • Абсолютна измислица!Как да коментира човек нещо в което няма дори капка логика. По време на тази война няма абсолютно никакви насилия над турското население – руснаците го покровиотелстват и пазят изключително стриктно – не само през тази, но и през предишните руско-турски войни. Такава им е политиката – искат да присъединят цялата Османска империя и да включат турските големци в своето дворянство. Има десетки спомени на руски офицери, където всичко това е описано, как си пият кафето и пушат нергилета с п;енените турски офицери, как не смеят да взимат нищо от турските къщи, как наказват строго всеки българин позволил си да граби от напуснатите от турците къщи, как самите турци се хвалят, че българите не смеят да ги закачат. Всичките тези измислици за български зверства с измислици на турската пропаганда с които се опитват да скрият чудовищните си престъпления срещу мирното българско население.

  • Я ако обичаш да го дадеш това в оригинал. Защото ако не е писано от съвременен потурнак – потурчен българин за пари от родопите – значи не е истинско. А ако е истинско, трябва да е на СТАРООСМАНСКИ турски – с йероглифи, които няма как да разбереш, въпреки, че явно си мюсюлманин. И АКО НЯМАШ ОРИГИНАЛ ИЛИ ПОНЕ ФОТОКОПИЕ С ПЕЧАТ ОТ МУЗЕЙ, ВЗЕМИ СЕ ГРЪМНИ

 11. Хора, които не желаят да се разграничат от престъпленията на дедите си, тайно ги одобряват. А следователно са готови утре, при подходящи условия, да извършат същото.

 12. чифутите извършват зверства,а после се жалват че зверствата са извършени срещу тях.Защо ли съм чувал подобна история и преди.

 13. Много благодаря. Аз съм Старозагорец и знам, ме нарочно не се говори тази история.

 14. Честно казано аз не разбирам защо се измества центъра на изложените факти ?! Водят се някакви спорове относно това какви са или не са евреите … А аз защото съм явно от по-простите си мисля , че важното не е какви разновидности и фракции имат евреите и дали може да се превърне виното във вода (на някои явно много им се пие , та две не виждат )! Тук важни са фактите и събитията от не чак толкова далечната 1878 година ! Не виждате явно , но времената (нашето -днешно и тогавашното) доста си приличат ! Интересни времена ( в Китай е пожелание: Да не дава Бог ,да живееш в интересни времена ) ! Отново е дошло време разделно ! Пак ни мачкат , тъпчат и ограбват ! Превърнаха ни в длъжници , т.е. – роби ! Децата ни ги убиват по улиците а родителите ни , баби и дядовци в собствените им домове ! Така че , отново сме на “ кръстопътя “ ! “ Свобода или Смърт “ ! Ще оцелеем , като народ или ще позволим да ни размият , като отнемат на следващите поколения правото да имат национално самосъзнание и гордост ?! А откъде ?! Без МИНАЛО НЯМА БЪДЕЩЕ ! Що се отнася до истинността на РОБСТВОТО , зверствата и кланетата , както по-нагоре някой беше писал , и без да го уча в училище знам от баба ми а тя от майка си и баща си ! Прабаба ми е тръгнала да бяга от турците с новородено на ръце … прадядо ми е участвал в Преображенското въстание … До скоро имаше все още живи свидетели на погромите и кланетата и в Батак и в Стара Загора и в Клисура , Копривщица и т.н.т. Така че , аз като по -глупава ще спра до тук… !

 15. И какво следва от това ? Какво общо имат нашите съвременни комшии , евреи, турци ,цигани , руснаци със събитията от миналото? Има ли вина комшийката , която преди малко поздравих на улицата . Жената ринеше сняг защото ще и докарат оборско тор необходима за краставиците . Мнозина от идиотите които се палят от тези злощастни сцени на насилие от миналото ядат краставици и домати произведени в Турция или от български турци по селата .А каква заслуга имат днешните руснаци за освобождението на България. Никаква . Чета коментарите и не мога да повярвам колко изроди има в тази държава .

  • да … и жалкия ти комунистически интернационалист от съвременен тип, т.е. евроатлантически мултикулурист с пренебрежение кум националното самосъзнание.

   Ако не си разбрал, какво имам в предвид – кажи! Ще ти го разясня подробно.

   Довери ми се! Мога да съм обстоятелствен. 😉

  • Мисля, че не разглеждаш миналото от правилната гледна точка. Не става въпрос за вина. Освен това, миналото има и винаги ще има отношение към съвремието поради две основни за мен причини: Първата е, че да се опиташ да скриеш, изкривиш, промениш миналото на един народ е престъпление, което чрез лишаването на този народ от истината, се опитва да подкопае неговото самочувствие, самосъзнание и културна цялост. Второто е, че миналото бива използвано и насаждано като отношение на омраза и превъзходство именно сред войнствени и агресивни народности. Как звучи „Гяур“ и има ли българин, който да е влагал някога обидност в думата мюсюлманин? Нима ти оставаш равнодушен от тези сцени на насилие? Ако да, то мисля, че ти си един душевен изрод и инвалид!

  • Абе тъпанар ти да си чул термина наследственост? такива като тебе заслужават ножа повече от „наследниците“…

  • Променили са ситуацията ще видите как ще са променат вашите комшии. Внимавайте.

  • Ами идиот е този, които не разбира какъв е смисълът човек да знае истината – и за миналото и за днешния ден. И да си исторически образован човек, съвсем не означава, че трябва да мразиш някой свой съсед понеже някакви негови далечни сънародници са били изверги, .

 16. Поздравявам Донка Йотова за хубавата статия. Книгата която издаде нашето издателство Новата цивилизация с неино авторство Романови краят на една мистерия също се ползува с голям интерес. Пожелавам и нови творчески успехи. Хора като нея помагат на българите да излязат от заблудите.

  • Извинявам се Господине, но вие май не сте прочели правилно. Не евреин(по религия) а ислямизиран евреин, който изповядва криптоюдаизъм в секта. Носи фес на главата си, а не кипа. Обрязан е на 7-8 години, ане на 7-8 дни. Реално ако беше чист евреин по онова време, нямаше да има интерес да прави каквото и да е с Българите. Поинтересувай се малко повече от едно времешна история! 🙂

   • Г-н „Разумен“ , казваш: „Реално ако беше чист евреин по онова време, нямаше да има интерес да прави каквото и да е с Българите.“, а в статията пише: „Еврейската махала е силен конкурент с българските търговци. Тя има 812 къщи, 2 големи синагоги и 5800 души. Отношенията им с българите са враждебни заради съперничество в търговията. Ползват се с покровителството на турските власти и притесняват по всякакъв начин християнското население.“ Интересно, нали?!?

 17. Вижте, признавам, че не прочетох всички коментари. Но това е такава боза, че се почувствах длъжна да коментирам. Не знам доколко статията е вярна, но в коментарите се води т.нар. “словесна битка/война“. Просто нямам думи. Аз не съм нито еврейка, нито християнка. Атеист съм. С напълно чиста съвест заемам страната на евреите. Човек не може, и не бива, да се съди според религията му. По тази логика аз мога да се обърна към християните и да кажа “Пичове, вие вярвате в човек, които превръща водата във вино, без грозде. Мислите ли, че това е възможно? Ако отговора е “да“, най-учтиво ви моля да го направите или поне да ми покажете някакво доказателство, за това, че наистина го е направил.“

  • Тоест ти не коментираш статията, а коментираш коментиралите по нея. Браво бе, ебаси и атеисто-чифутката. Тя заемала страната на евреите. Че кой ти заема страни тук бе госпожа/це? Има написани исторически събития, това е. Ходи се изплакни с тъпите ти разсъждения, аман ей, то поне свестен атеист да се появи ами то все такива прикрити, от онези.

  • Няма такъв пич , който е превръщал водата във вино , или пък е нахранил един цял народ с две риби , или пък е цамбуркал бос върху морската вода , без да потъва ,!… Всичко е в главите на хората : … Евреите са го измислили , а римляните са го узаконили !… Така , че евреите са навсякъде , където мирише на пари и богатства , както е и вярно , че където са стъпили чифутите , след време започва да смърди и не се живее нормално !…

  • Като си неутрална защо даваш коментар.Не мога да не вярвам на разказите на баба си от които зная че прадядо ми съвременник на събитията и по това време е непълнолетен младеж е успял да се измъкне със негов другар от плевня пълна със жени деца и старци.Плевня която по късно е била запалена.Пробили са дупка в покрива.Успели са да се измъкнат след като са убили едно от охраняващите ги заптиета взели са му пушката и са побегнали през плетовете.преследвали са ги две конни заптиета и те за да спасят живота си са застреляли със отнетата пушка едното от заптиетата а другото се е върнало обратно .Според теб Каква е тази сила която ще накара двама младежи не познали още какво е жена не познали живота ако не силното желание да се спасят.И историята не свършва до тук.Бягайки след това това по пътя си застигат много хора търсейки спасение Настига една баба с бакърче в което е носила някакви пари и му предлага да ги поделят ако и помогне.той известно време и помагал докато застигнали една жена бягайки с двете си деца едното от които на ръце.Оставил на бабата бакъра и взел детето да помогне на жената.Дядо ми е от село Майнаслии сега с. Събрано Новозагорско.Доколкото знам не само Стара Загора а селата от околностите на града и тези от района на Н.Загора са били опожарени.Ако пък толкова не вярваш на тези работи ела тук в г.Българово обл.Бургас да видиш останките кости и черепи на невинно изкланите в църквата от черкезите по време на рускотурската война.Нямам какво повече да кажа освен това че се съмнявам в българския ти корен.Преименуването по време на възродителния процес в никакъв случай не одобрявам защото нищо направено на сила не е добро но то просто изглежда като сладка приказка пред събитията по времето на кланетата.

  • Не мога да преценя, каква гордост е, да се тупаш в гърдите казвайки аз съм атеистка и неутрална. Това самоопределение означава срамното, безразлична сеирджийка. Всеки човек волно или неволно принадлежи към някаква общност или среда. Атеистка сте но плюете православната вяра. Атеистка сте а заемате страната на юдейството. Скверните паметта на невинните жертви без чувство на състрадание. Наричате възмущението от кланетата боза. Нахално се наричаш с чиста съвест. Поставяш просташки въпроси и искаш отговор и доказателства. Ти не си АТЕИСТКА ти си БЕЗРОДЕН ПАРЦАЛ.

  • „Разсъждение “ на тема избиване на на българското население….,ако няма какво друго да коментирате по-добре замълчете! Статията е за хиляди избити и озлочестени българи!

  • Как може да харесваш световните кръволоци Ротшилд, Дж. Пи. Морган, Лемън Брадърс, Гугенхайм и пр. Изроди чифути?Ти харесваш масовите убийци на българи!

  • Все пак той е евреин,и не пред мен а пред евреите е превръщал водата във вино, колкото до евреите ако ги няма светът ще живее във вечен мир.

   • … проблемът идва от там, че в Египет са ги оставили да се измъкнат, а не са направили, както са направили около 3500-4000 години по-късно в Мароко. :-/

    Другия проблем е, че след като Бог ги е зарязал ( след 40 годишния пикник в пустинята ), а по-късно им е забранил да имат собствена държава, тези, които не сме евреи им позволяваме волности. 😉

  • Ало неутралната ,я ела във Стара Загора да ти покажа мавзолея костница и като видиш тези черепи на живо дали ще ми говориш че евреите били стока и че не са клали и изнасилвали жителите на град Стара Загора, ами тогава като не са клали защо не са се върнали по домовете си а с останали в Турция и са се разселили в други градове на страната . Чакам отговор на въпроса ми .

   • 🙂 За неутралната всичко, което не е в подкрепа на „един много особен етнос“ ( цитат по бюлетин на ДАНС ), значи не съществува, струва ми се. 😉

    Много малка част от тези, които се обявяват за „неутрални“ са наистина такива. 😉

    Да не забравяме, че евреите, които формално се представят, че не са евреи, създават социалистическите движения през 19 век. 😉 Да не забравяме, че и такива индивиди са организирали и буржоазните революции във Франция и UK. 😉

    Понеже живота в световен мащаб се е наситил от политическа и идеологическа натовареност, модерно е да се изразяваш „подкрепа“ за някого( нещо), съответно срещу някого/нещо, като изразяваш мнение, като влизаш в позата на „неутрален“. ( Нали знаеш, как се нарича човек, който влиза в различни „пози“? 😉 „Позьор“ се нарича!!! ☺ )

    … че и „неутралната“ е толкова неутрална, колкото ти и аз сме неутрални. Само позата й е неутрална. ☺
    Вероятността да е „неутралната“ наистина неутрална е почти НУЛЕВА, струва ми се. ☺☺☺

    … затова, нахрани я с оборски тор обилно, но обосновано я нахрани! …както в действителност си направил качествено, но не и количествено! ☺☺☺

    ВСЕКИ ЕВРЕИН ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧУВСТВА ТАКЪВ, КАКЪВТО Е: ЧУЖДЕНЕЦ! :-/

   • Да коментирате статията ,но никои не се възмути и не протестира за бекрайните турски сериали от родо на велолепния век и прочие.Малодушно сядате да ги гледате вместо да настояваме тези сериали да бъдат спрени.

  • Ти може да си атеист, но има и достатъчно вярващи хора.Та нали затова Иисус Христос (Hz.İsa) е пророк а ние сме обикновени (простосмъртни) хора…

  • Ти ще си някоя рязана карабина.. Значи по-прост коментар от този не бях чел наистина.. А този коментар показва колко проста пут*а си .. И ти си за дръвника така като те гледам.. Нямам думи 500 години са ни клали и бесили тия мръсни говеда дали еврейн дали мръсната сган турци все тя.. Хитлер не напразно ги е вкарал в газови камери мръсните еврей.. А за турците да не говорим какво им трябва ! Гледай Време разделно.. да много хора ще кажат филма е донякъде лъжа.. да лъжа е, защото 99% от мизериите на турците и мъченията са спестени! Да живее България и дано Господ накаже такива изроди като теб!

  • Ти нормална ли си??? Клали са ни като животни, а ти ги оправдаваш и ще ми говориш за вода и рибки??? Заради такива хора като тебе, неосъзнаващи какво се случва, в момента сме на такъв хаос

 18. Народе???? Кога ще се престане с писането на глупости? Никога:) Евреите и кървавите им ритуали…Колко средновековно изостанал трябва да си за да се вярваш в драсканициет ан хора без съвест и без стандарт за истината. Евреите на Балканите в болшинството си са Сафарди, т.е. тези които идват Испания, докато ашкеназите са много малко. Това с кървавите дрехи и прочие глупости които се написаха по-горе са стари митове от времето, когато Руската тайна полиция си е играла на отдел дезинформация с едно сравниетлно по-простовато население , което някой плашел с подобни безумици. Но уви , историята показва, че това почти винаги работи сред простолюдието. Последното сега се е закичило с неща като грамотност , дипломи и дори такива от университети, докато всички тънат в духовно невежество и парите са самоцел и душите са продадени. Когато не искаме да си признаем или сме слепи за това как някой ни води за носа в повечето глупости , с които сами си причиняваме бедите, идват историите за външните врагове или още по зле за тези сред нас, които не са от нас. Забравяме ,че всяка чета си има , войвода, знаменосец и …предател. Не само при нас е така. Така е и сред евреите и онези дванадесет апостола . Предателтсвито е в човешката природа. Но глупостта ходи по хората и никога не е напускала местата където мерзостта е стандарт и пример за подражание. Левски за който плачем и милеем би се отрекъл от нас , защото ние с такива обяснения и с този род „национализъм“ сме позор за тази негова „Свята и чиста република.“ Когато ни се просветли съзнанието и погледнем един на друг, като на човеци , не просто хора , когато разберем същността на онези принципи , на които може да се изгради тази Република , тогава ще сме достойни за него. Дотогава си оставаме предателите на Левски , Ботев и всчики които са имали за идеал човешките правдини , а не тези бълнувания и насаждането на страх и омраза. Българите са достоен и благороден народ , който е предаден от днешното поколение за една софра и бутилка марково уиски, за едни тридесет сребърника е продадена честта . А това писаното горе е помията от която други искат и ние да пием за да се довършим сами, вършейки тяхната мръсна работа.

  • „За оплаквание е положението на нашите братия в Македония тие теглят там и от турци, и от гърци, и от цигани, и от чифути.“ – Христо Ботев вестник Знаме, с. I, брой 22, 13 юли 1875 г.

   Тези чифутски глупости си ги пиши в други страници, Анонимен.

  • Не е така. През 2005 бях свидетел на такъв ритуал. Не беше така мащабно с източване на цялата кръв на красивата християнка, от която взеха кръвта, но … идеята беше същата, като описаната по-горе. От друга страна, познавам човек, на когото възлагат бургаски евреи да им гледа всяка година теле и когато колят телето, събирали и кръвта. Последното ми е странно, но …

  • въобще не идват, а са изгонени. Явно са били много примерни там. или както казва един мой познат по този въпрос- „За радост на Испания и за жалост на нас“

   • Най-добре да ги натоварим на товарни вагони и да ги изпратим в „братска“ Турция. ( Прекалено е близко, че да ги товарим, като етиопските фалаши на товарни самолети. ) Нали се правят на наследници на османската империя – султана на е спретнал далаверка с „приютяването им“, наследниците им да се занимават с тези … не намирам дума за тези … 🙂

  • и сега Български евреи като Соломон Паси, и много още други предават Българския народ и разни цигани и турци ни трият сол на главите, а ние си кютим.
   До кога?

  • Анонимен, не си достатъчно просветен за евреите.Ще ти посоча само за революцията в
   Русия.През 1917 година в революционните съвети и комесариати от 276 членове на ръководствата те са 248 евреи. Всички тези мога да ти ги изброя поименно.Именно те са ръководили клането на руския народ като са загинали 10 милиона руснаци и са умрели от глад още6 милиона. Нито един евреин не е загинал.На Ленин майка му е еврейка.Когато Сталин завзема управлението през 1924 година се е саморазправил с тях и в тези структори на управление са останали само 2 ма евреи с руски имена.

   • Сталин също е евреин! Йосиф му е името, а Джугашвили се превежда като еврейски син!

   • В голямо заблуждение си за „чичко Сталин“! 🙂
    Сталин си е … грузинец! 😉 Изкарал е църковно училище. Там им дават религиозни имена, които повечето са … :-/ … еврейски. 😦
    Подобна е ситуацията и с дядото на Менделеев. Бил е свещеник и затова фамилията му е на основата на еврейското име Мендел. Но са си руснаци, цялата фамилия.

    … та за Сталин: Доста активно се намеква в последно време, че е внедрен в ЦК на КПСС от руската православна църква, след неуспялата в цялост еврейска революция през 1905 г.
    И ако се загледаш в историята на СССР, мисля, че ще ти направи впечатление, че след като поема „властта“ ( въпреки, че Владимир Илич е против това ), „чичко Сталин“ разчиства цялото ЦК от евреи. А Троцки успява да се самосъхрани за кратко, чак, в Мексико, където е намерен и убит, като животно – с алпинистки пикел в главата. 🙂

    От друга страна, не забравяй, че името Иван ( Жан, Джовани, Джон, Йохан … ) също е еврейско име. Оригинала е Йоханонон и означава „божия благодат“. 🙂

    … като става дума за имена, името Борис е ИЗЦЯЛО българско! Идва от Барс ( планински лъв ) и голямото му разпространение става след емисарската християнска дейност на Борисовия син в земите на Стара България през 10-ти век. 😉 Борис е доста използвано име в UK. Мислиш ли, че всички от острова, които се казват Борис са българи?!?!? 😉

    Имената не означават много.
    Мойсей не е еврейско, а египетско име … 🙂 От друга страна, познавам евреи, които се казват Георги, т.е. „земеделец“. ☺☺☺ Ако знаеш, какво е мнението им за „земеделския труд“, ще разбереш, каква е иронията, евреин да се казва „земеделец“. 😉

   • Абсолютно прав си. Само че, след Сталин,в политбюро от 24 члена,23 са евреи,последният е монголец,но забелебете,женен за еврейка!!!

  • Много добре казано, но тази статия е писана от скинари за скинари, а за тях е важно да има нещо против евреите. Иначе човек и с малко акъл може да види колко глупости са написани.

  • Като направим анализ на това което се случва днес и представлява доказан геноцид над българския народ от управляващите ни евреи , едва ли може да оставим дори и 1% вероятност това което е написано в горния материал да не е истина. Ако костите от Стара Загора са малко за теб иди и виж тези в Батак , те са на същите такива българи. А какво ще кажем за Виетнам , Сърбия Ирак, Сирия и за които още се сетиш. Кой изби милионите хора в тези страни в края на 20 век и началото на 21? Не са ли същите тези евреи само че вече пребиваващи в САЩ ? Не следват ли те същия този път за който призовават ционистите? Ако за Стара Загора документите са спорни (макар ,че не са), тези от миналия и сегашния век очевидно не са. Всичко става пред смаяното лице на целия свят. Не трябва обаче да забравяме най голямото, съвременно постижение на чифутите. Те накараха украинци да убиват украинци. А всички си мислеха , че времето на гражданските войни е отминало……. Този който защитава тези сатанисти и убийци задължително ще получи презрението на нормалните хора!

  • е не е , тези две три книги , които коментира и авторката на книгата са факт и може да се намерят в библиотеката , дори и Захари Стоянов ги описва нещата в записките при все ,че е масон и пази евреите . Това, че някои не четат и нямат информация не означава , че не е било . Има записани факти и в европейската преса. И това , че Дизраели дълго не е искал да се меси. Него Османската империя го е устройвала . Другите Западни държави също. Едва след Кримската война , обезпокоени от разрастването на руското влияние на Балканите , започват да пращат агенти по Балканите.
   Ами Буе , за наш срам има улица на негово име в София е шпионин географ , минава и наред с географски координати описва гарнизоните , накрая завършва този пътепис доклад, с мнението, че територията на българите трябва да се раздели между гърци и сърби. Пътеписът му е издаден и преведен и на български език – през 80 те години /ЛИБИ/

 19. Всяко сторено зло се връща.А аз изпитвах съжаление към евреите,че били избивани и правени на сапун по времето на Хитлер.За жалост в учебниците по история пишеше само-Ст. Загора е опожарена,срината до основи и на ново построена…

  • Че той и Хитлер е евреин-Адолф Шикългрубер! Кой е истински ариец там-Гьоринг ли,Гьобелс ли,Айхман ли???? Всичко е за кинти бе хора!!!

   • „Най-голямата шега на историята е, че ашканазите са … хазари. Хазарите са подобни на угурите, котригурите … тръгнали са от люлката на арийството.“ Слагам го в кавички, ‘щото цитирам ( по памет ) Артър Кьослер – писател, който е ашкенази. Подобна е позицията и на проф. Полак от университета на Тел Авив в средата на 20-ти век, и на Бенямин Фридман – американски индустриалец, през 1976 г. приема католицизма, защото е „отлъчен“ от американската еврейска общност. 🙂

    Всъщност, рода Дуло ( IYI ), също, май, са били хазари.

    Династията Дуло

    Проблемите в световен мащаб изчезват отмах, когато ашкеназите си преоткрият хазарските корени.

    😉

    Четох скоро една статия на Кирил Милчев, след прочитането й се остава с впечатлението, че хазарите са били българи, като угури, утигури … Човекът цитира източници, че хазарския и българския били „еднакви“ и, че съвременния чувашки език е най-близък до хазарския и стария български език.

    Волжко-българските летописи за българите… Кои са карабългарите …

    Така, че … ашканазите са толкова евреи, колкото българите сме тюрки или монголи.

    Живи арийци са си ашкеназите. 🙂 Също, като германите.

    А за Хитлер … какъв е бил? Ашкенази или сефарад? 🙂 Ако е бил ашкенази си е ариец. 🙂
    Какъв е проблемът с „холокоста“? Никакъв – едни арийци избиват други арийци. Вътрешносемейно решаване на проблеми, струва ми се?

    Хахаххахаахахаха! 🙂

    Или греша? А? 😉

   • Ми, значи не е „евреин“. 🙂 Щом майка му не е еврейка – не е евреин. Освен, ако има родопски евреи. 🙂 Като етиопски евреи ( фалаши ), например. 🙂

   • По-леко с хазарите. Те са се появили на тоя свят доста след българите, така че няма как ние да сме роднини с тях дори.

   • Не знам, човек! ( По принцип не ‘земам на сериозно човек, който се прави на анонимен, но на теб ще дам отговор. )
    Не съм историк. „Ползвател“ на история съм. Препращам ти отново двете статии:

    Волжко-българските летописи за българите… Кои са карабългарите …

    Династията Дуло

    Пращам ти още една статия:

    Еврейски извори за произхода на българите.

    Дали са или не са българи … християнин съм. По християнски се дава прошка САМО след ИСКРЕНО разкаяние, ако ме разбираш. Щом са избрали да ме мразят и гледат на мен като на животно, как да гледам на тях? Като хищно животно предполагам. 🙂

   • „Не знам, човек! ( По принцип не ‘земам на сериозно човек, който се прави на анонимен…“

    Е ти какъв си, не си анонимен ли? Аман от умници , еййй, аман.

   • Виж първия цитат за хазарите от 864 година. 🙂 „И те са от седемте племена на българите, които сега се обръщат към християнството.“ 😉

    MEDIEVAL QUOTES ABOUT KHAZAR JUDAISM

    Хазарите са се появили заедно с угурите и утигурите и другите, човек. 🙂 Хазария се е появила по-късно и от България на Дунав, и от България на Волга.

    Друг е момента, че братята от България на Волга ( „Татарстан“ ) са мюсюлмани от 920 г. ( Предполагам си чувал за Ахмед ибн Фадлан. 🙂 )
    А братята от Чувашия се „обръщат“ към християнството чак през 1720 година ( или 1730 – бяга ми в момента ). За Чувашия се споменава, че е останала част от Хазария, която не е приела юдаизма в началото девети век. Срещу юдаизма е имало и въстание в Хазария от кабарите/хабарите. За съжаление въстанието не успява и оцелелите хабари/кабари се преселват в Угурия ( Унгария ), като се присъединяват към преселенския поход на маджарите през 10-ти век.

    Темата е малко в страни от клането в Стара Загора, но „ако не знаеш от къде си тръгнал, не знаеш къде ще стигнеш“. История му е майката. 😉

   • Еврейте са имали ритуал ,жертвоприношениено .Трябвало да бъде непорочно момче,но за случая крадяли набелязаното момче и хранели цяла година заключено.Като принасяли в жертва угоено непорочно момче.Хванатото момче било еврейче осиновено от богати германци.Момчето се казвал Хитлер.
    Било лятото Хитлер заключен оставили му диня да яде.Той на кората на динята издълбал ХИТЛЕР и хвърлил през прозореца .
    Осиновителите били богати и обещали голяма награда който намери момчето.Охраната на града двама стражари откриват кората от диня виждат написаното и стремежа за наградата ги подтиква и започва щателна проверка и окопация на целия раьон.
    Откриват Хитлер и в момента когато той излиза от къщата и вижда насъбралата се тълпа казва АКО ИМАМ НАКОГА ВЛАСТ ТОВА ПЛЕМЕ ЩЕ ГО ИЗТРИЯ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.

 20. Крим – през 1115 г. и 1350 г.;
  Силезия – през 1155 и 1494 г.;
  Германия – през 12 век, 1348 г., 1510 г. и 1555 г. – по време на Контрареформацията и след
  излизането на трактата на Лутер – “За евреите и техните лъжи”.
  Англия и Уелс през 1290 г.;
  Франция – през 1182 г., 1306 г., 1321 и 1394 г.;
  Прованс – през 1430 г.;
  Унгария – през 1349 г. и 1360 г.;
  Австрия – през 1421 г., последвано от различни места в Германия през XVI век;
  Литва – през 1445 г. и 1495 г.;
  Испания – през 1492 г. е най-известното прогонване, ведно с изгонване и от
  Сицилианското кралство със Сардиния – през същата 1492 г., последвано от
  Португалия – през 1497 г.;
  Тунис – през 1535 г.;
  Неаполитанското кралство – през 1541 г. и
  Папската държава – през 1569 г. и 1593 г.
  Бохемия и Моравия – през 1744/45 г.
  Между XV век и 1772 г. на евреите било забранено заселването в Русия;
  “Еврейския въпрос” по време на Просвещението от 1753 г. и след това.

  Без да се взема под внимание Мароко, Южна Франция и Германия в по-ново време.

  България 2014 г.? 😉

  Какво ще кажете? 🙂

  • Вярно казвате за Сюлейман паша! Питам се ,дали той би си позволил същите зверства към англичани,италианци или кюрди и албанци ! при това той е френски възпитаник !
   Отговорът ми е, че сме допуснали да ни третират като “ рая“,А западняците не са нито по умни,нито по образовани от нас! Взе ли са ни страха Това е всичко
   Това ще е така ,докато не покажем обратното! Не е ли време да ги натикаме на кучето в г,,,, а! с “ кожена ръкавица“ , и с фин цинизъм ,както те правят,
   Наскоро във Ф-я сравниха Бг с Бангладеш, Каква обида ?

  • Ми, … май, наистина не е евреин. 🙂 Ако се ‘земе под внимание, че потопа е едно към едно преписан от Гилгамеш:

   1) Епос за Гилгамеш

   2) Гилгамеш (вавилонски мит)

   Иначе, от потомството на Сем са евреите, както и арабите, и арменците, и друзите, грузите … 🙂

   … според стария завет и описания в него потоп и историята с Ной.

 21. Даже ми е направило впечатление,че всички българи говорейки за себе си ,като нация се идентифицират с християнски ценности,което винаги е някакъв намек за това,че тъкмо те обуславят разни уж много хубави черти на българският народ,каквито аз не съм забелязала живеейки сред толкова християни.Това е само на думи ,освен всичко.Ако трябва да идентифицираме всички евреи,религиозни и нерелигиозни с тяхната религия,която е много хубава и приятна за изучаване,това би означавало че всички те без изключение са прекрасни хора.Като бълвате цялата тази омраза тук,не се ли сещате ,че светът е шарен и независимо къде си се родил ,каква е твоята религия или националност,по света има най-различни хора.Навсякъде между хората има и сол,и плява.Изказванията тук с подтекст и пряка омраза,са като мрънкане на малко дете ,което е невръстно и поради това не знае,какво иска.Само да ви пусне мухата някой и веднага потапяте плувката,ама не сте били там да кажете какво се е случило.Аз до колкото си спомням ,в днешни времена всеки си говори каквото иска,така че не знам защо защо от някаква си статия ви избива на такъв расизъм?!?

  • Проклетницо, у твоите слова се вижда таз омраза срещу божествения християнски народ. У свету има различни хора с различни религии, но нито една от големите не проповядва зло срещу другите хора, само вашата го прави, вие за туй сте най мразените сред вси народи по света. За туй са ви гонили от вси държави. Всяка националност е дар божий, и всяка националност има свой бит и култура, който никога не трябва да забравя, туй другото дет го плямпаш е гола вода.

   • едно е какво проповядва религията друго е как я тълкуват и какво правят в името божие-примери колкото искаш само поискай или си поразрови в базата данни(ако имаш такава)

  • Ако сте истинска българка, няма да има толкова жлъч към нас българите.Отидете там ,където ще сте добре!Не хвалете тези ,които създават проблема!Рак може да се лекува и то с по- прости средства.Запитайте се индустрията на тази болест, чии финансови интереси поддържа.И никога повече не бъркайте ИСТОРИЯТА И НЕЙНИТЕ ФАКТИ с брътвежите си!

  • Бог да ти прости за този опит за разводняване на общественото мнение. Въпреки че вие евреите не вярвате в бог а това е само поза.

  • Тази статия описва жестоки убийства на хиляди хора. Нормално е да ни избива на много неща…П.С забрави да ни обвиниш в антисемитизъм 😉

   • Самият факт че търпим евреи и мусулмани ,вместо да ги набием на кол,както те правиха с нас е показателен че имаме ценности.Но докато не ви отвърнем на принципа “ око за око“ и зъб за зъб няма да го разберете. Нито евреи , нито мусулмани са се държали цивилизовано с нас българите. А на Вас ,ако не Ви харесват Бгарите търсете си друга родина ,няма нищо по демократично от Това,
    н-мер Турция, САЩ,Израел итн,Ако сте останали тук, ще ни уважавате, ТАкива,каквито сме.

  • Не знам дали ще прочетете коментарът ми, но се стърпях да коментирам.
   Това, което забелязвате или не е само около Вас. Не знаете как е навсякъде. Но тези ценности християнски са приети официално от Българската държава и следва да се приемат от всички. Вярно е, че при всички има и сол, и плява. Но е много важно да се разграничиш от това зверство а не да го криеш. И то да го направиш официално – от държавни и религиозни лидери. Защото ние всички искаме да не се случи подобно нещо, а то се постига с осъждането му а не с скриването му.

   • Християнин съм, но не мога да се съглася съвсем с теб. И аз така си мислих, но си зададох въпроса: „Мога ли да отричам или да не приемам нещо, което не познавам?“ Поразрових се и … Горе долЕ по едно и също време ние приемаме Ортодоксалното християнство, Волжка България приемат мюсюлманството, в Хазария, барабар с Кубратова България приемат юдаизма, а в Угурия приемат католицизма. Ако се поразровиш по книги и коментари, ще видиш, че няма голяма разлика в религиите. Разликата е в детайлите. Мохамед, когато се възнася на небето, там го посрещат Мойсей и Исус. В момента в Египет около 20% от населението са християни … Дори в началото мюсюлманите са влизали да се молят на Аллах в християнски църкви… Исус е изгонил търговците от юдейския храм …

    Проблемът е, че се използва религията за икономически цели. 😦 А понякога зад една религия се крие друга религия или антирелигия. Като сатанизма например. 🙂 От nkusa.org застъпват много сериозно тази идея.

    Тези зверства, описани в статията тук, нямат нищо общо с истинските религии. Под името религия се измислят някакви завоевателни доктрини, които се хвърлят в ръцете на невежите киртаци, че да ходят умират по лесно за неясни обещания.

    Да се смили Бог над нас, за всичките глупости, които сме натворявали всички в „негово име“.

  • Доказателство ,че сме Човеци ,а не зверове като вас са хилядите спасени от България евреи от смърт във фашистките концлагери.Коментарите са излишни!

   • За съжаление не заслужено спасяване на жидската сган. Благодарност за това няма и няма да има! Не съм расист, но прочетеното ме кара да съм резервиран спрямо тази раса.

  • Не разирам защо християни да не се интифицират с християнските ценности? Защо ли истинската борба на евреите е точно срещу християнските царства?

  • Защото дори в момента еврейски организации подкрепят всеки грач на ДПС (например Луковмарш) и когато гражданската война започне, ще се сетиме за вас лицемери, обещавам.

 22. Вие сте някакви програмирани хора.Забелязала съм,че много от българите мразят евреите.Аз пък ги обичам много.Религията им е най -рационалната на света и са добри хора.Много лоши неща са ми причинявали българите,които са мои сънародници,ама не знам ако вземем да изкарваме кирливи ризи,ще почнете ли да говорите за българите да отиват в бухенвалд,че сте готови да ги разкъсате и т.н.Да ,ама не защото за да дрънкате изобщо такива глупости ,е ясно колко сте невежи и това говори за самите вас.Сигурна съм ,че бяхте поживели поне малко във военни условия,всички вие дето бълвате тая омраза,щяхте да се изколите един друг.Като не ви харесват евреите не се лекувайте от най -страшните болестин земята,за които тъкмо евреи са измислили тестовете за диагностициране и лекарствата.Бълването на толкова много омраза тук,може да бъде обяснено само с това,че ви се е насъбрало доста от тежкия живот и собствената ви глупост и трябва да изтекат емоцийте ви все някъде.Никой нормален човек не би ви взел на сериозно.

  • Забелязала си урязания на тъпкача ти гнидо. Я че ти кажем кой е програмиран, нещастницо. Ние българите не ви мразим чифутините, а ви обичаме и сме ви спасили, но вие говеда проклети НИКОГА не го признавате, оти тъй ви отърва да сте вси жалните и гонените и оплакваните, но едничко извинение НИКОГА не сте направили за злините, които сте причинили и причинявате. Вси народи сме мислили лекове бе УРОД, и вси мислим как да живеем добре, а не как да правим другиму зле като вас изчадия миризливи. Бегай у синагогу да убиеш некое невръстно християнче темерут такъв.

  • Потомък на Ной и да повтаряш по 100 пъти изказванията си няма да промениш историята повярвай ми. :))

  • А също и никой не мрази някой без причина, тебе параноята те е подхванала яко, така, че ти препоръчвам лекарска консултация. И не се притеснявай никой няма да намрази някого заради тази статия. Ние българите може вътрешно и скрито да таим ярост, но не бихме навредили никому. Може да се увериш в това след като ни познаваш. 😉

  • Някои факти за юдаизма и евреите (лъжеевреите)
   Лъже-евреите предават Господ Бог Вседържател, не изпълняват завета Му.
   Те са описани в Библията като недостойни, отстъпници, сатанинска синагога, синове на дявола. Това важи преди всичко за техните лидери и равини.
   Те са поклоници на дявола и магьосници.
   Те извършват жертвоприношения на демони.
   Те стоят зад Новия (Еврейския) Световен Ред който е ужасен диктаторски режим и който смята да ликвидира човечеството от 7 милиарда до няколкостотин милиона.
   Те стоят зад промотирането за лесбийството, хомосексуализма, феминизма, свободните връзки, разбиването на семейството, разбиването на морала, окултизма, сатанизма, порнографията, интернационализма, глобализма и всичко лошо.
   Те са великата блудница Вавилон описана в Откровението на Йоан която ще изпита Божия гняв и ще бъде изгорена с огън.
   Те са велможите на земята които с магиите си са заблудили всички народи.
   Те са били поставени за светлина на света за да научат народите да постъпват според Божиите закони, вместо това те са се превърнали в оръдие на смъртта и слуги на дявола.

  • Проблемът не е в „евреите“. ( Слагам го в кавички, защото е доста размазано понятие. ) Проблемът е в ционизма.

   Щом ортодоксалните юдеи се противопоставят на това „дяволско движение, което е в противоречие с юдаизма“ …какво да говорим?

   Като живея в „еврейски град“, трябва да ти кажа, че аз съм видял толкова много подлост, лъжи и интриги, че … няма да ми стигне целия интернет трафик, че да ти разкажа.

   Ще ти кажа, че най-големия активист на „Шалом“, уж тръгна да строи синагога, а се оказа, че е построил хотел с (!!!) италиански ресторант в хотела. В град, създаден по еврейска инициатива в сравнително новата история на България, няма синагога.

   Безбожници са това, не евреи, още по-малко юдеи!

  • Ще започна да уважавам евреите,когато видя евреин да кара трамвай,автобус,трактор,или да копае с мотика.Така,че не ми говори колко велики са евреите.Всичките им богатства са спечелени с подлост.Всичките злини на Земята ги провокират евреите.Аз не желая изтребването им,но не желая евреите да бъдат във властта.и да управляват банките ни.Върнаха си “обетованата земя“ с подлост.Нека се върнат всички там.

  • Вие имате ли национална идентичност?! Имате ли малко съвест? От Вашите коментари аз съм дезоринтиран – българин ли сте, евреин или просто сте продажен човек, поблазнен от материални и други облаги!? Разбирам, че не им желаете злото, но никой от тук коментиращите не е решил да прави концлагер за евреи. Всички коментиращи са толерантни. Ние трябва да знаем историята си, да знаем кой ни е „акал“ в паничката и да се пазим от него, а не да отмъщаваме. Тези които са сторили това отдавна не са между живите, а тяхното поколение не е длъжно да носи отговорност за постъпките им! Ние сме толерантни към всички, но винаги ще имаме едно наум когато си имаме работа с евреи и турци! А Вие, щом толкова не долюбвате българите и тяхния бит – свят голям, намерете си родина и народ, който бихте уважавали!

  • Мила, ние пък забелязваме,че ти не коментираш историческите факти ,които не са в полза за доброто име на евреите, а си говориш някакви тъпизми и сееш омраза.Дори и в днешно време евреите насаждат омраза и към себе си и между другите народи – факти колкото искаш.Гад Зееви , палестинците и много други извратености спрямо другите ,които не са евреи.Защитавайки ги по този нескопосан начин ти наливаш масло в огъня. Вярно е ,че и измежду тях има свестни хора ,но общо взето фактите от миналото и от днешно време говорят само едно – на евреин вяра да нямаш. Не можеш да твърдиш,че ако живеем при някакви си условия ще се изколим, това може да се каже само когато преживеем в такива ситуации.А ти, повече от сигурно е ,че си от тези българи, които допринасят за лошо име на държавата ни.

   • Гад Зееви, Едмонд де Ротшилд … Не гледайте големите. Гледайте малките евреи, които ползват български имена и говорят от името на българите. Доста усилия положиха бургаските евреи да ги намразя – успяха! Огромна част от „членовете на ДПС с български имена“ / цитат по Дикме / са евреи. И действат и срещу българите, и срещу България, и срещу българските турци.

    … гледайте малките: „Николови“, „Яневи“, „Георгиеви“, „Стоянови“ … Дори имам един съсед със също 100% българско име, който къде’ седне, къде’ стане лее помия по един много тънък начин, на тънка струйка и срещу „нас българите“ / говори от името на българите / и срещу историята ни.

    Струва ми се, че където от където са гонели това племе, все тук са се заселвали, при нас, при българите и в България. Затова, ми се струва, че най-голямата еврейска измет е край нас. А тях са ги гонели не от едно и две места. Защо трябва да ги оставяме да развалят всичко и то от наше име?

    … имат си „държава“ – да си събират багажа и да си заминават! :-/

  • Ти по – добре да мълчиш. Тук никой не бълва омраза, но вие сте способни и от думата „любов“ да извлечете негативизиъм. Истината ви унищожава, както нищо друго, защото всяка друга реакция е във ваш интерес, злото се подхранва със зло. И защо си криеш произхода, то изложеното изглежда, че българи са те предавали, евреи са ти помагали, но се дистанцираш на ние и вие, какво си ти? Дявол, който си сменя идентичността според изгодата?

  • edna balgarka??? Че паднеме от смеху ХАХАХАХАААУУУУ
   Шалом бе душко 😉
   Историята е туй що е станало, и туй требе да се показва. Достатъчно сте ни разделяли българите вие чифутите, та сега пак го правите. Добрият евреин че го потвърди, и че се извини. Туй е то човечност, а не вий да търсите все на вас да се извиняват. УУУУУУУУ

  • Хаха, стига нерви 😀
   PS, наистина имате нещо общо с турците и малко да ви засегнат пламвате 😉

 23. Всички до един сте болни – това е моето мнение. Ако има нещо вярно от всички тези дезинформиращи „факти“, сигурен съм че и то също се използва с някаква цел… Не знам с каква цел, някой се опитва да управлява и насочи омразата на българския народ към управлявалите и окрали политици, в друга посока, просто за да отвлече вниманието от истинските крадци…

  • Болен си ТИ, а това също е мое лично мнение. Отиди до Стара Загора и разговаряй с дядовци, баби и техните деца. Хората най-добре го предават от поколение на поколение. И до ден днешен баби казват на внучетата си да внимават с чифутите. А кой мислиш те управлява бе, дезинформирания??? Сергей къв мислиш, че е – чифут, разбира се. Вигенин и той е чифут, а и още много има. На Тошето Живков вси съветници му бяха чифутини, затова докара до фалит държавата 2-3 пъти. Всичките сороски чифутски НПО цял „преход“ ни тровят, а проклети българи продажници еничери без да знаят им играят по свирката – наричайте ги „чиновниците хрантутници“ днес.

 24. За това се отблагодаряваме на евреите, като не ги даваме на Хитлер и им спасяваме кожите. Колко е хубаво да си „толерантен“!!!

  • ДА! Така е по християнски. Простено да им е! Нека Бог да им въздаде според своята правда, а Неговата правда е велика! Нека ние се държим здраво за Християнските ценности и истини, тогава ще се оправим!

   • Хора, нека да се прави разлика между толерантност и мазохизъм.
    … в последно време доста се експлоатира от не християни „християнската прошка“. Хайде да не забравяме, че прошка се дава след искрено разкаяние.

 25. Мръсните чифути още от средновековието са помагали на турците срещу нас-именно те финансират турската армия през 14в.когато настъпват към Балканите-шибаните шпаниолски евреи,именно те продължават да дърпат конците във всички военни конфликти,за тях всяка война е равносилна на ритуално жертвоприношение,а от особенно значение за ритуалите им са войните в близкия исток-земите на древен Вавилон,Шумерия,Египет….Ротшилдови финансират всички по-значими военни конфликти по света от 300 години насам.Именно тези „евреи“е искал да унищожи Хитлер и с право,а относно етническата им принадлежност истината е следната: 90% от евреите по света днес са потомци на хазарските племена,които приемат юдаизма през 7ми в.,докато истинските евреи с корени в Ханаан и „Светите земи“ са съвсем малко…..

  • Също и турците по онуй турско робство са пуснали и настанили вси чифутини, които са били изпъдени от Испания, защото са отвличали малки деца на пасха и са се гаврили до смърт с тях в ритуални убийства. Същите тез сефарадски говеда са им дали турчалята най-добрите сгради, земи и т.н. по наша татковина, които днес си взимат обратно с натиск от чужбина. Но колкото до Хитлер не съм съгласен с теб. Той е пазил именно богатсвото на Ротшил в баварски замък, оценено на милиони и милиони тогава, а след войната му се връща всичко до цент. Плюс това Ротшилд са създали партията на Хитлер, те са и спонсорирали войната от всичките и страни. Всичко беше инсценирано и ако не беше тази война /Холокост означава „свещенно жертвоприношение“/ никога нямаше чифутите да станат толкова недосегаеми, както са сега, нито Израел щеше да съществува – Хитлер помогна за създаването на Империята на злото – САЩ+Израел.

   • Бялата раса се е изпокрила и си трае в тишината като мишо котило. Тя вече е едва 4 % от световното население, тоест 320 000 000. 100 000 000 са в САЩ. 85 000 000 в Русия. Испания, Южна Италия и Гърция са населени от арабски и египетски племена. Те не са от бялата раса. А колко негри и араби има в Европа да не говорим. Хитлер е от хазарите, а хазарите са арийци. Те са приели юдаизма, но не са ЕТНИЧЕСКИ ЕВРЕИ, нямат нищо общо с етноса на древните евреи от Израил ( изгонените от Египет ). Те са СЕМИТИ – тоест ЧЕРНА РАСА, като египтяните, арабите и индусите: те са с единна ДНК матрица. Защо се приравнява ЕТНОСА с религията ? Хазарите са юдеи, както ние сме християни. ЮДЕИН е религия, а не етнос откакто хазарите са приели юдаизма – дотогава само етническите евреи са били юдеи. Етническите ( ортодоксалните, талмудиските ) евреи в момента са само 10 % от юдеите, останалите 90 % са белите хазари ( ешкинази ), които наричат етническите евреи ц-и-г-а-н-и !!! 70 % от днешното население на Израел е от хазари. Именно белите хазари е защитавал Хитлер. Ротшилд и Рокфелер са хазари, Хитлер – също е хазар. Избивал е черните евреи-семити, които нямат нищо общо с хазарите-арийци. Расата е религия, хазарите приели юдаизма никога няма да станат черни евреи-семити. Бялата раса е съзидателна ( креативна ) , черната е разрушителна. “ Ние евреите сме били и винаги ще си останем разрушители „

 26. Всичко това трябва да се изучава по история а евреите изровени от дупките им и прогонени от страната ни.Да ама имаме явни евреи като Паси,Николай Младенов…..в еврейските правителства след преврата които работят за еврейските интереси,срещу българския народ.

 27. Е, споко.След това бог ги наказва всички.Башибузука е избит на Шипка.40- хилядната армия е избита при преследване в южна България.Сюлейман ( Соломон) паша е заловен от руснаците, но предаден на турците.Те го осъждат на доживотен затвор за това ,че е провалил войната и лежи в Деарбикир.През балканската война, когато турците виждат зор, го освобождават и пращат в Одрин.При превземането на Одрин неговата част остава пред портите и той бива нанизан на щиковете на българските войници които го разпознават.Нормална практика в турската армия е било да се канят чужденци за висши офицери.Може би заради някави закони, те са приемали исляма формално – имало е и англичани, французи …За антибългарската си позиция по време на освободителната война, англичаните си плащат през първта световна, когато при Дойран, генерал Вазов избива за 1 седмица 14 хиляди англичани.Английския министър на войната бива уволнен (нещо което се случва за пръв и последен път в Англия)

  • за какво да сам спокоен….4е прадядоми е бил в -диарбекир- пленик от битката при 4аталча………..и после е бил …….продаден ../даден/ на евреиски фабриканти ..и тем подобни. ………………работил в в америка ,,,,,,,
   за да се откупи ……………………
   …………………………………………………………………………………………………….
   вра6та се ..гол като пу6ка…………………….след 14- години .. ./с о6те трима останали …./ ……………. .
   гадните ЕВРЕИ СА ГО ИЗПОЛЗВАЛИ ДО ДУПКА ЗА РАБОТА……..

   искам ..да се отвори-Бухенвалд- ……
   ..ли4но бих го Рьководил…….!!!!!!!!!!!!//
   ВСИ4КИ ЕВРЕИ ПРИ МЕНЕ -………………
   и музика 6те им пускам ……

  • Евреите искат земята ни открай време. Сега с дестабилизацията на страната чрез поставнето на некарърното правителство на орешарски и провокираните протести искат да предизвикат влизането на KFOR na NATО , да избият населението на България и да дадат земята на ЕВРЕИТЕ

   • Вече евреите с подставени лица изкупуват земеделска земя. Не продавайте земята си.

  • AB Администратор: Внимание!
   Молим да пишете на български език използвайки кирилица. Прочетете правилата за коментарите!

   ne e vqrno tova,che Syuleyman pasha e osvoboden ot izgnanie i praten v Odrin,kadeto bil nanizan na shtikovete na balgarskite voynici!!!! Syuleyman umira v Bagdad prez 1892 g.,a Odrinskata bitka e prez 1912 po vreme na balkanskata voyna.
   ne se opitvayte da prenapisvate istoriqta!!!!

  • За какво е бил прав Хитлер, за садистичното избиване на невинни хора ли? Хитлер не е избивал евреите за това, че са ни клали и предавали! Прочети „Моята борба“ (Mein Kampf) и ще ти се изяснят подбудите му!

   • Избивали са хора, но в никакъв случай не само евреи. Много малко евреи са били убити през ВСВ в сравнение с европейците. Лъжливата теория за 6-те милиона никога не се доказа, а дори и да допуснем, че се е случило, то приравнявайки до християни, мюсюлмани и всички други – то остават на заден план в мрака отново евреите. Избивал е идиота нормални хора, но го е правил това и Сталин в пъти повече. Докато нацистите гонят нормалните хора тогава също пък са пазили богатите евреи, асъл гадниците, спонсорите на всички страни във войната.

 28. Добре е всеки българин който посети Великобритания да посети гроба и на Дизраели и там да се изсере отгоре му! Лично аз ако имам възможност ще изсипя един камион с говна за да видят всички „демократични“ имперски поданици какво мислим за политиката на тази шовинистична държава и нейните политици!

 29. Турци, албански арнаути, цигани, евреи са участници в кланетата на българският народ от Стара и Нова Загора след 19 юли 1877 !

  Това са кръвопийците на България и българският народ и да ми говорят новите пропагандатори за световната мисия на тези престъпни етноси е най-малко гадост !

  Поклон пред невинните жертвите и да възстановим законността срещу тези престъпници !

  Цитирам :

  Свидетелствата на Димитър Илков – ето какво казва той:

  Скрити истини за Старозагорските ужаси

  Стефан Д-р Д Чолаков
  Враца

  AB Администратор: Внимание!
  Редактирано за да се намалят буквите. Прочетете правилата за коментарите!

 30. До скоро тази история не се знаеше , защото някой от съветниците на Т . Живков са били евреи .
  Хитлер започва зверствата над тях , защото финансово са спъвали държавата и народа .
  Основната вина при събитията в Стара Загора си остава на извратения фанатизиран албански башибозук .

 31. Хитлер е отишъл в другата крайност. То това е уловката за оправдание на злодеянията им. Приятели не се хващайте!

 32. четете и разпространявайте !!!това е живата история,интереса да се скрие истинат, е ясен и от кого и защо…Ние обаче ,сме длъжни да се възползваме от високите технологични постижения ,за да стигне историята ни до максимално много хора…защото в/у нейното преиначаване и фалшифициране се работи твърде неуморно ,и то пред нашите очи ,в наше присъствие се правят такива жестоки подмени и гаври с паметта ни ,с възрожденските класици….и нашият опит да спрем тази гавра е безрезултатен…ЗНАЧИ НЕ СМЕ ДОСТАТЪЧНО АКТИВНИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ЗЛОТО…

 33. Ужас, не можах да разбера защо това не се знае от българите? Кой е имал интерес това да бъде скрито? Това означава ,че ние сме изучавали фалшива история!! Защо това излиза чак сега? Кой е притискал историците това да бъде скрито??? Отговарям си сам, историците и медиите пишат това ,за което им платят!!!! Нямам друго обяснение!! Вие как мислите???

  • Моето мнение за неистинската история е, че причината се крие в недалечното минало – Руско -Турска война -> Освобождение -> Втора световна война -> Зависимост от СССР . Както знаем ВСВ се води срещу Хитлер, а знаем какво правел с евреи и цигани ! Недоумявам само защо след такова клане точно България е единствената ,която е защитила евреите си ?!А днес те отново са тук и са по-горделиви и надменни от всякога !!!

   • Още от онуй време се заличава историята ни, вижте в статията пише, че чифутина Дизраели е прикрил стореното и всички силни държави са си стиснали ръцете да не признават случилото се, все едно българите са си били виновни сами за случилото се. Недоумяват много хора много неща поради липса на информираност. България спасява евреите си, защото в странта на важни позиции и тогава е имало много евреи, а и не се бъркайте, че като ви са казали масмедиите, че Холокостът е бил това, което казват че е, е наистина така. Не е така, както го изобразяват. По времето на ВСВ са били избивани нормалните хора /без значение от вяра и религия/ заради пъклените планове на същите хора, които сега стоят в глобалният Елит. Хитлер е пазил най-богатите еврейски семейства, които са го спонсорирали. ВСВ е инсценирана – заради нея създават Израел и легализират/признават световния ционизъм. Докато Хитлер е трепал хора във войната, руснаците са трепали цивилни из Европата, избили са над 20 млн., концлагерите не са това, което ги представят, че са, и никога не са били обгазявани до смърт толкова много хора там, няма нито едно доказателство. Всичките видеота са много драматичен театър, но доказателство никакво.

  • Ние в Стара Загора това го знаехме, но с години се говори само за Батак, което не е лошо, но нарочно не се споменаваше нашия град. Ако не си забелязал някой много ни мрази града, защото винаги правят нещо против него, като да взривяват ракети ден и нощ и прочее и прочее.

 34. Вярно – само да се огледа човек и ще се увери сам че капиталите са в ръцете на хора с еврейски имена . Следователно те управляват света ! а парите развращават ! Заралийка .

  • Глуповатите коментари преобладават-но това не е лошо.Това показва само,колко добронамерен и наивен е народът ни-това не е грях обаче а напротив.Радостното е обаче другото-това че все пак наивният почна да прогежда!!!И се надявам да не е далеч времето,когато българите ще поправят грешката си…ако ще това да е последното ни дело на тоя свят!!!

 35. Не плачете за Хитлер скъпи приятели,ами да направим един дълбок поклон пред тези мъченици и една молитва зверствата човешки да останат в миналото, да не се допускат повече никога!Нито от евреи, нито от коя да е друга нация, защото всички сме човешки същества и имаме право да изживеем ЧОВЕШКИЯ си път..На тези зверства сме отговорили с добро-спасили сме 40000 евреи през войната.Ако на всяко зло се отговаря по християнския закон-с добро, един ден зверствата ще бъдат само история. Поклон пред българите мъченици, светлина и мир на душите им.ПОКЛОН!

  • Те точно на това дресират света – да им се прикланяте на зверствата. Обзалагам се, че си еврейка или имаш нещо общо с тези етноси. Хора са, да, но не и такива от тях (и от други), които правят злини.

 36. Всеизвестно е, че никой не обича евреите!! И има защо! Тази история чак сега излиза на бял свят! Ами да предявим и ние искане за обезщетения, както гнусните евреи и сега и в бъдеще непрекъснато ще искат пари за измисления от тях самите Холокост. Хитлер е бил прав за тях. За голямо съжаление и те в момента командват света, след като стотици милиони араби са се оставили да ги мародерстват няколко милиона евреи.

  • Да, но не е трябвало да се занимава с руснаците, трябвало е да почне първо от евреите и циганите.

   • AB Администратор: Внимание!
    Пишете на български език използвайки кирилица. Прочетете правилата за коментарите!

    Toj iskal da gi ottgne komunistite, a ne Rusite kato narod. Toi nema nisto protiv Rusnacite. V Mein Kampf toj dobro kazva deka i kapitalistite i komunistite sa edna kasta. Tie instalacii go kontroliraat svetot. Posle v vojnata Germancite pravat nekoi golemi greski, taka da Hitler pocnuva da gubi.

   • Той всъщност е започнал първо от тях , но после нещо се е отплеснал .Нападенията от „Кристалната нощ“ предхождат началото на Втората световна война с близо година .

   • Moже ли да ме информирате за „Кристалната Нощ“ . За евреите знам само Народните съдилища, в които осъдиха спасителите си. Това ме потресе . Избиха цвета на БГ интелигенцията , за да и вземат мястото . За Стара Загора знам за страшното клане, но не знам защо не се учи по история ,а само се споменава. каква нация , Къде е достоинството ни ! Кои ще ни уважава, ако ние не се уважаваме !!!!!

   • Чувала съм ужасни неща за евреите . Последното е че спасените евреи не спасиха спасителите си , говоря за Народните съдилища. Те са цинични, продажни и хитри Безскрупулни и нагли. Само за Присъдите от Народния съд ги смятам опасни.Но ние ги допуснахме в управлението! Това значи че ни смятат за гнои и нямат страх Това са Софиянски, Пирински, Паси, Барух, Заев; Бащите им убиваха бг-ри щото били комунисти, а децата им продаваха и крадяха. Защо се получи така у нас , а в Други ех соц страни не!

   • Защо се получи така у нас , а в Други ех соц страни не!
    Не само у нас но по целия бял свят е така, особено в Русия, където организираха червения терор над интелигенцията и духовенството с техните инструменти Ленин, Троцки и цялата еврейска комунистическа мафия. После Сталин за известно време ги разчиства постепенно, и след неговото отравяне до ден днешен разграбиха и разпиляха цялата страна. Финансирани са от Ротшилд и Рокфелер. И там 90% от олигарсите им са евреи, другите мюсюлмани. У нас просто най малко се знае за това и не случайно сме най наивния народ в Европа, та само у нас спасиха евреите при Хитлер. Е сега ни се връща.

 37. Евреите управляват света, турците управляват България, явно 500 години ужаси са били малко. Българина е известен с това че много бързо забравя. Почита чуждите празници, а не знае, и не помни своята история…

 38. Еми днес нищо не се променило,даже искат полумесец в гержа ни.А ние пак си гласуваме за едни и същи.Само АТАКА може да спаси Бългатия

  • Затова ли Хатака внася нови законопроекти:узаконяване на циганските коптори, връщане на ужким владените от турците вакъфски земи и строителството на нови и тови джамии?Нали сте уж Националисти?Позор за вас!!

   • Ало, анонимния! май не си гледал заседанията на Народното събрание, когато се обсъждаха тези въпроси с узаконяването на гетата. Не говорете глупости просто ей така. Атака беше против узаконяването, както и против много други промени, но къде бяха големите демократи от ГЕРБ, за да спрат с гласовете си тези промени? ГЕРБ не влизат да гласуват заедно с Атака „против“, за да може после да се спекулира, че Атака била подкрепила еди какво си. разчита се на това, че почти никой няма да гледа заседанията. Е, който гледа телевизия Алфа знае, защото единствено там показват какво реално става в парламента и кой на каква позиция е.

 39. Хитлер ще вземе да излезе прав за съжаление.Ако това е истина,то те са жалък народ.

 40. Нямам думи да изкажа болката си предизвикана от прочитането на тази незная по какви причини пазена в тайа неописуема трагедия. Дълбок поклон пред жертвите на този геноцид.

   • Аз също плаках , за нашата нещастна съдба и затова че и турци и евреи и западът като цяло си позволяват да ни имат за колония.След като четох за състава на Народнитé съдилища, не ме очудва таината обвила Старозагорското клане. Лошото е че те си сменят имената с бг-ски ТАЛМУДА им позволява това и то до 8 пъти.Евреите знаят че с пари и то много се купува всеки и го правят виртуозно, а ние сме били винаги разделени!

   • … а ние сме били винаги разделени!“ Ето това е най-важно, защото има стара поговорка. Сговорна дружина планина повдига. Когато се съди нещо, осъди първо себе си!

   • Втората Световна Воѝна се провокира от Англия,САщ,Франция.Сталин много умело лавира и чака момента,в коѝто ще нахлуе с наѝ мощната армия в света,за да СЪВЕТИЗИРА цяла Европа и после Америка.Не случаино е започнал строителството на наѝ-голямата сграда в света-СВЕТОВЕН ДОМ НА СЪВЕТИТЕ в Москва,по-висок с 109м. от наѝ високия небостъргач в Ню
    Йорк.Това е наѝ дребния детаѝл.С изненадващото нападение на 22.06.41г.Фюрера спаси Европа от невиждано унищожение,с ясното съзнание,че отива на гибел.Цялат история на воѝната е умишлено скрита и тотално преиначена,защо,е ясно

   • ПРЕВЕДЕТЕ ГО НА АНГЛИЙСКИ , НЕМСКИ , ФРЕНСКИ .. НА ВСИЧКИ ЕЗИЦИ И ГО КАЧВАЙТЕ ПО САЙТОВЕТЕ .. 🙂
    НА НЕМСКИ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОИЗНАСЯ : БУЛГ-АРИЕН (две думи : 1 булг и 2 ариен означаващо ариец … има само още една държава съдържаща в името си този корен и това е Унг-ария ) 🙂

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.