ЕВРЕИН РИСУВАЛ СВАСТИКИ И ТОРМОЗИЛ ДРУГИ ЕВРЕИ, ЗА ДА ПРИВЛЕЧЕ МЕДИЙНО ВНИМАНИЕ

56 годишния Давид Хаддад е арестуван и са му повдигнати обвинения за престъпления от расова омраза


Полицията е арестувала човекът, който е звънял на евреи в Бруклин и Манхатън. Автора на серия антисемитски заплахи и вандалски прояви е арестуван в понеделник, съобщава канал FOX 5.

Жертвите на телефонни обаждания или надраскано със свастики имущество останали потресени, когато разбрали, че не става дума за нацист, а за човек от еврейски произход. Оказва се, че Давид Хадад дори е тормозил и свои познати, а целта му е била да привлече медийно внимание.

Хадад е арестуван от полицията в Ню Йорк и са му повдигнати следните обвинения: телефонен тормоз и заплахи спрямо 80 годишна жена от Бруклин от декември 2011г., вандалски прояви изразяващи се в драскането на свастики и антисемитски призиви, телефонно обаждане в сграда в Манхатан, съдържащо заплахи спрямо еврейската общност от януари 2012г., телефонно обаждане до 87 годишна жена от Манхатън на 11 януари и заплахи оставени на гласовата поща на 78 годишна жена от Бруклин.

Става ясно, че Хаддад е тормозил предимно възрастни хора и то на преклонна възраст, а хобито му е запълвало времето му в продължение на месеци. Колко ли писъци за антисемитски вълни и нацизъм са се чули през това време?

Жертва на мнимия “нацист” станала и собствената му майка, която получила обаждане, в което чула: “Всички евреи трябва да умрат и да отидат в ада”. Явно Хаддад е искал и самия той и неговото семейство да бъдат изкарани жертви на антисемитизъм.

Изглежда след като нямат истински причини да се оплакват, евреите сами си изфабрикуват такива. Еврейската стратегия се основава на непрестанното оплакване и хленчене, с което си издействат повече внимание и привилегии, както и по-благосклонно отношение спрямо грешките и престъпленията им. В психологията това поведение е известно като самозатрудняваща стратегия, която е част от поведенческите стратегии. Когато някои индивиди не могат да достигнат до дадена цел по нормалния за останалите начин, те прилагат тази самозатрудняваща стратегия. Тези хора сами си поставят т.нар. стигма (петно), за да предизвикат вниманието на другите, да ги направят по-благосклонни към тях самите. Самозатрудняваща поведенческа стратегия е налице когато хората не са стигматизирани, но симулират стигма, за да привлекат внимание, а това е характерно именно за еврейството като цяло.

Източник

‘Jew hate’ spree bust

 

 

 

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s