Една справка в подземието

По книгите на Атанас Панайотов „Кокаин“

Имайте предвид, че това не е линейна статия!

PABLO5

Пабло Емилио Ескобар Гавириа е роден на 12 януари 1949 г. Той е най-могъщият и безскрупулен наркобарон в Колумбия и целия свят дори. Става световно известен чрез своя El Cartel de Medellin, който контролира по-голямата част от трафика на наркотици през Мексико, Пуерто Рико, Доминиканската Република, Панама и доставките на кокаинова база от Перу, Еквадор и Боливия. Мрежата на картела се разпространява навсякъде по света, включително в Далечния Изток, та чак до Австралия и Нова Зеландия. Кариерата му на бандит започва с кражба на коли, дребно разбойничество и рекет. Той е кумир за босовете на престъпния свят в България: Васил и Георги Илиеви, Бойко Борисов, Иво Карамански, Мечката, Бретона, Крушата, братята Маргини, Мето Илиянски и други. Подкупва всички, които му се противопоставят. Тези, отказали рушвет, ликвидира без милост. Убива трима от шест кандидат-президенти. Взривява полет 203 на колумбиските авиолинии Avianca, защото на борда има информатор. Обвинен е в множество убийства, отвличания и изнасилвания на жени. За повечето жители на Меделин той е истински герой. Строи къщи, болници, църкви и училища. Спонсорира бейзболните отбори в града. Раздава пари и подаръци на бедните. Хората с удоволствие работят за него доброволно и умело укриват информация от властите.

За колумбийците е писано и се знае много.

Boiko-Borisov-1

Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 г. в село Банкя до София. Баща му — Методи Борисов, милиционер, служител в Софийско градско управление на МВР. Активен член на БКП и доносник на ДС. Уволнен заради извънбрачна връзка с малолетна. Сестра му, Красимира, е лекар-педиатър в 3-та АГ болница — вече приватизирана, в което тя има дялово участие. Борисов има дъщеря, Венета, която учи — не в СУ, а в САЩ. Все пак е дъщеря на мултимилионер. Съжителства с Цеца Секса, банкерка, постигнала всичко в своя живот с това, което е между бедрата. Бойко завършва средното си образование в Банкя, като секретар на комсомолската организация. През 1977 г. кандидатства във Висшата специална школа на МВР, факултет “Държавна сигурност”, но е приет във факултет “Противопожарна охрана” поради слабите му оценки на изпитите. Дипломира се с чин младши лейтенант — пожарникар. Тренира и преподава карате. В системата на МВР започва като командир на взвод, а по- късно — командир на рота. Пробва се и като физкултурник в СГУ. Командва наказателни операции срещу българските турци в град Дулово през 1989 г. Зверствата под негова команда не могат да заличат спомена за него. Лично е награден от сатрапа Тодор Живков, който за благодарност превръща село Банкя в град и построява резиденция, за да го пазят верни люде. А те го предадоха! През 1990 г. Бойко Борисов отказва да подпише декларацията за деполитизиране на МВР и напуска милицията. Започва с охранителен бизнес, като повечето борци, ангажирани от ДС да сплашват и ограбват хората, проявили стопанска самоинициатива, чрез отвличания, рекет, убийства, грабежи. Влиза в съдружие с Младен Михалев — Маджо, Румен Николов — Пашата, Красимир Маринов — Маргина, Илия Павлов — Зъбчето, Милчо Бонев — Бай Миле, Кеворк Кеворкян — Мустака, Стоил Славов, Любчо Василев и куп други мутри, наречени по това време “борците”. Офисите им са базирани в Парк хотел “Москва”, както и офисите на повечето номенклатурчици, преминали от социализма в капитализма. Набързо. Основава охранителна фирма “Ипон”, по подобие на ВИС, Клуб 777, СИК и други такива, занимаващи се с криминална дейност в областта на рекета, наркотрафика и проституцията.

И, за да не ви доскучае, продължавам със събитията, които са действителни и разкриват безскрупулната игра на бившите и сегашни български правителства, покровители на организираната престъпност в тази малка балканска страна и де факто ръководители на цялата престъпна дейност на така наречените “силови групировки”, създадени от БКП и нейният репресивен апарат ДС, които превърнаха цялата политическа власт в свръх икономическа мощ…

Васил Илиев, брат му Георги, близнаците Цветини, Мето Илиянски, Косьо Самоковеца и Румен Нарциса бяха се събрали на делови обяд, на който присъстваха шефът на СДС Иван Костов и членовете на синьто Политбюро Надежда Михайлова, Евгени Бакърджиев, Александър Божков, Петър Стоянов, Асен Агов и  Йордан Соколов. Сините другари искаха да използват борческите структури на ВИС за финансиране на техните кампании по модел на БСП, които се сработваха по същия начин със СИК. При едно вечно бъдещо управление на СДС — а синьото ръководство не се съмняваше в противното — борческата групировка ВИС получаваше изключителни права в трафика на наркотици, оръжие и женска плът, както и в нарушаване на ембаргото, наложено срещу съседна Югославия, чрез пълната подкрепа на държавата и нейният властови ресурс в МВР, Агенция “Митници” и Главно данъчно управление. При евентуални проблеми със съответните органи, съдът и прокуратурата им се обещаваха пълна неприкосновеност и властови чадър. Печалбата се разпределяше в съотношение 70:30 в полза на другарите от СДС.

Георги Първанов, Красимир Премянов, Нора Ананиева, Румен Овчаров и Янаки Стоилов, водещи фигури в БСП, червената посестрима на СДС, хапваха и пийваха в компанията на борческите главатари, шефове на зловещата СИК: Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Димата, Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо, Бойко Борисов-Рапона, Стоил Славов и Венци Стефанов. По същество разговорът протичаше досущ като този на СДС с конкурентната ВИС. Докато ВИС и компания се забавляваха в ресторант “Мираж”, а SIC & cie. в “Аякс”, и се преразпределяха територии и пазари, един друг “борец”, само че гребец, оставаше изолиран от голямата лапачка и то от тези, на които бе кръстник — Иво Карамански.

Иво Карамански и Вежди Рашидов

Георги Пирински влезе в офиса на мисис Тренчева и подаде ръка на домакинята за поздрав:

– Здравейте другарко – лъсна мазна усмивка върху комуняшката физиономия на агента на руската КГБ и офицер от българската ДС,  пратеник на другаря Андрей Луканов, новият дерибей в балканската държавица България, наследник на злия сатрап Тодор Живков, който сам беше свалил от власт, за да превърне партийната мощ на БКП в икономическа.

– Заповядайте, седнете, настанете се удобно, другарю– наблегна на обръщението съпругата на синдикалния лидер на КТ “Подкрепа” в България и за пред хората политически затворник Константин Тренчев, завеждаща американския офис на “Мултигруп” в САЩ.

– Нося хабер от Коцето, два куфара от Илия с парички и малко инструкции от Танчето…

– Дончева? Значи все пак Илия се е вслушал и я взел на работа като…

– Адвокат. Адвокат на групировката…

– Колко? – отправи поглед към двата куфара мисис Тренчева и в същото време прибра в чекмеджето на бюрото плика с инструкциите от адвокат Татяна Дончева, селяндурка от габровския балкан, възпроизвеждаща ужасен изговор, нямащ нищо общо със звучния български  език, толкова грозна, че би уплашила до смърт децата във всеки един
Луна парк, яхнали влакчето на ужасите.

– Три милиона марки, два долари и около половин швейцарски франкове. Марките отиват по сметка на Августин Пейчинов. Да се обади на Сорос и да започват с финансирането на СДС за кампанията. Зеленото вкарвате в личната сметка на другаря Луканов, а франковете са за “Мулти.”

– Е само толкоз ли? – намръщи се завеждащата офиса в САЩ.

– След два дни пристигат Димитър Иванов и Стоян Денчев. Максим Димов и Стоян Ганев веднага след тях, така че не се притеснявайте – кога по-малко, кога повече. Достатъчно има. А сега да ви предам хабера от Коцето. И Георги Пирински, пратеникът на Андрей Луканов, се наведе към своята събеседничка и зашепна специалната депеша.

Ню Йорк – The Big Apple. И организацията на Джон Готти, наследникът на Карло Гамбино, Вито Дженовезе, Джоузеф Бонано, Лъки Лучано и Сapo di tutti cappi. На летище “Кенеди” с полет на “Аерофлот” от Москва пристигна офицерът от българската народна милиция, пожарникар-теоретик, напуснал МВР, но не и БКП, шеф на охранителна фирма “Ипон”, другарят Бойко Борисов. Лимузина на мафията, изпратена да го вземе, се понесе към центъра на мегаполиса Манхатън, където в луксозна и дискретна квартира го очакваше  самият Джон Готти.

Джон Готти

Джон Готти

Августин Пейчинов, Желю Желев, Георги Пирински, Ахмед Доган, Мирослав Севлиевски и Любен Гоцев вечеряха в парк-хотел “Москва”, където бяха поканени от Кеворк Кеворкян и Христо Христов.
Домакините притежаваха офиси на няколко от етажите, където бяха разположени фирмите им за експорт-импорт, които бяха на прякото подчинение на ДС и лично на генерал Любен Гоцев. Всички те бяха събрани по поръчение на техния задграничен ментор. И докато Любен Гоцев, Кеворк Кеворкян и Христо Христов нямаха нужда от спонсориране, то останалите сътрапезници изпитваха силна нужда от пари. И бяха готови на всичко, за да ги притежават. Августин Пейчинов, за да финансира СДС; Мирослав Севлиевски за контрабандните стоки на студентските дружества; Георги Пирински за да оборудва партийните лаборатории за наркотици, чрез които БСП щеше да се “противопостави” на изборите на СДС; Ахмед Доган, за да изгради  свой собствен обръч от фирми, които винаги да пълнят касата на ДПС – турската партия; Желю, защото никога не е имал. Вечерята се плащаше от Джордж Сорос.

Джордж Сорос

Джордж Сорос

miroslav-sevlievski

Мирослав Севлиевски

Мирослав Севлиевски е роден на 18 януари 1965 г. в Троян, град  разположен в Стара планина, където израства в провинциална среда, която остава отпечатък в неговите поведение, начин на мислене, държание и манталитет. След завършване на средно образование, както повечето момчета от дълбоката провинция, се стреми към столицата и там записва, и завършва Софийския университет като бакалавър по  география – най-лесната специалност. Именно там през 1989 г. се присъединява към “независимото” студентско дружество в географския факултет на СУ, което впоследствие се влива в СДС, а той се явява като един от учредителите на федерацията на независимите студентски дружества, ръководени от дългата невидима ръка на ДС.През 1990 г. Мирослав Севлиевски заедно с офицерите от Държавна сигурност Кеворк Кеворкян и Димитри Иванов, и двамата журналисти, изграждат Българското сдружение за честни избори и граждански  права, най-голямата неправителствена организация за наблюдение на национални парламентарни избори и паралелни преброявания, а след 10 юни 1990 г. става постоянно действаща за гражданско обучение в
неизборните периоди и за изборен мониторинг с множество офиси в страната. Реки от финансови ресурси потичат към най-голямата пералня за мръсни, разбирай по това време червени, пари, наречена БСЧИГП. Издига се до постовете на изпълнителен и национален секретар.

Георги Пирински. Той е уверен, твърд, спокоен. Знае какво иска и как да го постига. Умее да печели, но и да губи. Аристократ и по произход, и по характер. Георги Пирински е еталон за дипломация…според вестник собственост на евреи.

Георги Георгиев Пирински е роден на 10 септември 1948 г. в Ню Йорк, САЩ. Баща му Георги Заяков е родом от гр. Банско в Пиринския край на Македония. Емигрира в САЩ и живее там 23 години, когато през 1951 г. е изгонен като член на американската комунистическа партия и агент на Коминтерна. Майка му е американка от словашки еврейски род. След прогонването на семейството се заселват в София. Той завършва гимназия и икономика на външната търговия във ВИИ “Карл Маркс”. Член на БКП от 1969 г. Женят го за дъщерята на генерал Илия Кашев, шеф на УБО, най-силната и привилегирована структура в ДС. Веднага след неговото дипломиране става най-близък  и доверен сътрудник на другаря Андрей Луканов, заместник-министър на външната търговия. С издигането на Луканов в БКП расте и Пирински. Последователно сменя няколко зам.-министерски поста във вътрешната и външната търговия. От 17 ноември 1989 г. до 3  февруари 1990 г. е заместник-председател на Министерския съвет в правителството на Георги Атанасов, след преврата срещу Тодор Живков. Същият пост заема и в правителството на Луканов. Има водеща роля в изработването, популяризирането и налагането на “Указ 56”  за стопанска дейност, с който е създадена първата фирма на Илия Павлов “Мулти арт”.

Желю Митев Желев е роден на 3 март 1935 г. в село Веселиново, Шуменско. Расте в селска обстановка като често е наеман за ратай от по-заможни селяни, за да им пасе добитъка. Селския начин на живот  оставя отпечатък завинаги у него и след преместването му в София продължава да се излага със селяшкото си поведение и маниер на общуване с околните. Завършва философия в СУ. Приет за член на БКП през 1961 г. Животът на село му допада и той отива в селото на жена си Грозден, където се установява до 1973 г. Но Партията го зове и той се премества в столицата, където работи в различни държавни институти. По нареждане на водещият му офицер от ДС полковник Иванов основава през 1988 г. “Клуб за гласност и преустройство”. Специалните служби го подготвят за водач на “опозицията” в България.

“Уволняват” го от работа с още няколко негови колеги в “опозиция”.  На 7 декември 1989 г. е избран за председател на координационния съвет на СДС. След изборите през 1990 г. е избран за председател на парламентарната група на СДС. На 1 август 1990 г. е избран за президент на Република България. Известен с това, че когато Франсоа Митерен кани българската опозиция на закуска във френското посолство, Желю Желев се появява с протрити дънки, износени маратонки и неподстриган на лимби като селски ерген. Френският президент го съжалил и се обърнал вежливо към него, подавайки му 5 лева:“ Желю, вземи тези пари и отиди да се подстрижеш. Стига си ходил като битник.”

vejdiknight

Желю Желев се прикланя пред Ричард Ран

Кузман Гуслеков беше строил в Драгалевци в полите на Витоша, планината закриляща столицата на България София, Георги и Любен Пехливанови, Поли Пантев и няколко по-дребни мутрички, на които им даваше инструкции относно нелегалния внос и дистрибуцията на кокаин в България, нов бизнес за прохождащите в годините на така наречената Демокрация, хлапета, решили да забогатеят веднага. Само Кузман беше от старата генерация тарикати. Пехливановите и Поли бяха млади, нахъсани гъзета готови на всичко за пари. Всички те му стояха мирно като войници пред генерал и попиваха неговите наставления. Кузман беше професионалист. Имаше какво да им каже. А те имаха какво да научат. Да купиш, да доставиш, да преминеш през митницата и да продадеш наркотик е цяла изкуство. Затова се изискват умения, хитрост, гъвкавост, тарикатлък, способност, дори саможертва. Това не е игра на “Не се сърди човече”, “Бридж белот”, “Вист” или “ Макао”,  не е дори “Сантасе”. Това е много сериозен бизнес. Наркотици! Това е бизнес единствено и само на ДС. И приоритет на държавата! На българската държава. И на нейното правителство…

Бойко Борисов тръгна към плажа “Спартак”. С два автомобила и 8 кратуни, от така наречените борци, спусна се по булеварда от хотел “Орбита”, където двадесетина бабаджанковци от борческата бригада, създадена от него и Румен Николов – Пашата, Младен Михалев – Маджо, братята Маргини, Димата – Руснака, Стоил Славов, Любчо Василев, Бай Миле, Венцеслав Христов и още куп борци, боксьори и каратисти, под пряката опека на Пацо Дългия, Льони Малкия, Киро Японеца и Фалконети, останаха да чакат до нареждане от Боса. Отиваха да щавят. Рекет. Всеки търговец, кафеджия, сергиджия, продавач на вестници, дори боклукчия трябваше да си плаща. Рекет. Парите се събираха в брой. “Доброволно” за охрана. Всеки обект си плащаше в кеш. Ако не си платиш или се опънеш…ооооох… заиграваха бухалките на Бойко Борисов и компания! Натрошаваха всеки, чупеха му ръцете, краката, даже главата! Само да посмее… А посмее ли, го товареха в багажника и отпрашваха с него на Бонсови поляни в Люлин. Там го стоварваха и го изправяха пред
една ламарина с големината на средно голям билдборд. И го караха да танцува. А той танцуваше ли танцуваше… Предимно ръченица, български народен танц, докато куршумите, изстреляни от мутренските пистолети, пушки-помпи и автомати, свистяха покрай него.

Жегата продължаваше да е непоносима. Горещината надминаваше възможностите на човешкото тяло да възпроизвежда клетки. Температурата надвишаваше 50 градуса по Целзий. А слънцето печеше и
печеше…

Садам Хюсеин

Садам Хюсеин

Багдад, столицата на Ирак. Страната, която управляваше Саддам Хюсеин. Тираничен деспот, безскрупулен и жесток. Безмилостен към всеки негов противник. В просторния кабинет на негово превъзходителство, освен самият домакин, присъстваха Тарик Азис, християнин и предан на своя господар; гостите от България: Петър Манджуков, търговец на оръжие и финансист на БКП, преименувана в БСП, Георги Пирински, Татяна Дончева и Георги Седефчов Първанов, в средите на ДС познат и като агент Гоце, иначе историк по “професия”, с амбициите да властва; генерали от иракската армия и синовете на Саддам. Удай и Кусай. Не
по-малко коварни и жестоки от своя баща.

– Другарю Манджуков, продължавайте – Тарик Азис покани след поднасянето на чая оръжейния търговец.

– Както вече се изяснихме, оръжията ще ви се доставят в Сирия. Ще бъдат в камиони, замаскирани като хуманитарна помощ. А ние получаваме петрол срещу храни, както е в договора. Не нарушаваме ембаргото. Вие получавате вашето, ние нашето.

– Така, точно така – бавно зарони думи самият Саддам Хюсеин.

– А аз, както обещах на другарите Първанов и Пирински, ще добавя десет милиона долара за кампанията на партията. Дарение. За помощта, която ми оказвате в този труден за мен и иракския народ момент.

– А сега да се повеселим – плесна с ръце Удай Хюсеин. И веселбата започна.

Ще ви е трудно да асимилирате, да разберете, да осъзнаете, да проумеете кои са Георги Първанов, Георги Пирински, дори Бойко Борисов. Още по-трудно кои са Максим Димов, Ахмед Доган, Иван Костов, Емил Кошлуков, Любен Гоцев, Кеворк Кеворкян, Петър Манджуков, дори Волен Сидеров. Много ще ви е трудно. Не за друго, а защото цели 17 години ви слагат на шейната и ви пускат по нанадолнището, и ви пързалят. Пързалят ви и още как! И вие се плъзгате. Ама нямате спирачки, на шейната, на която са ви поставили. И не знаете кога и къде ще спрете…Спиране няма!
Агент Гоце, не е само агент Гоце, а офицер от Държавна сигурност. И всички изброени. И затова много от тях нямат дори досиета. Но понеже лапате мухи, аз продължавам със своя разказ. Иво Карамански, който до този момент беше изолиран от разпределението на територии в България, и който заяви своята ясна позиция да участва в това разпределение, е роден на 29 ноември 1959 г. в София. Един от малкото “мутри” софиянец! Почти остава сирак, когато майка му загива в автомобилна катастрофа през далечната 1964 г. Завършва средното си образование в школата “Чавдар” – спортна. Като спортист-гребец продължава в “Левски-Спартак”, дружество обединено след сливането на пощенци и милиционери и минава под опеката на МВР. Като състезател по кану-каяк става републикански и балкански първенец – шампион!

Тогава и го вербуват от органите на МВР и ДС. И уж за лоша дисциплина е изхвърлен от националния отбор по гребане. Случва се. Оттогава е предан на Народната милиция и Държавна сигурност. Техен много стойностен кадър. Именно за тази негова дейност, когато го осъждат за измами през 1986 г., той не излежава и ден от присъдата. А получава 24 месеца ефективна присъда. Но куката си е кука и той продължава с “престъпленията”. Благодарение на негови донесения, постановки и примамки, десетки българи са осъдени и вкарани в затвора, където си излежават присъдите. За тях няма шменти-капели. Ефективен пандиз! А той събира червени точки. През цялото това време. И пак за добро поведение и умения да организира престъпни групи е изпратен от ДС в Чехословакия. И започва да организира. Всички крадци. На автомобили. Които откраднати, потеглят с фалшиви документи към България. Където неговите хора от КАТ ги регистрират и пробутват на добросъвестни купувачи. Но колите не са като дрогата. Не са като хероина, не са като кокаина, не са като амфетамина… И той трябва да се завърне в България. И да поеме каналите, разработвани с години от “Кинтекс”, УБО, БКП и наследилите този мръсен бизнес БСП, СДС и ДПС. Той бива “арестуван” в Чехословакия и “екстрадиран”…в България. В София е освободен под гаранция. Срещу 2000 лева. Няма да се укрие, няма да извърши ново престъпление… Така преценява съдията.  Все пак съдията е българин. Патриот. И то какъв? Истински!

Леко отклонение. Българските съдии…дали ги уважавате? Стряскат ли ви? Респектират ли ви? Или ги възприемате като корумпирани типове, които не заслужават дори вашата храчка? Продължавам и се извинявам, ако не сте ме разбрали. Аз мисля, че всички те, до един заслужават доживотен затвор, както и политиците, които ги назначават. Позволих си повечко, но стоя зад моите думи.

Иво се хваща за партия с Иван Иванов, не актьора, който вие всички обичате от многобройните му филми, а куката. Тази гадна кука, която е арестувала, пребивала, убивала и затваряла хора в затвора. Истински мръсник. Не по-малък от самият Иво Карамански, който с това си съдружие и с влизането си във владение на хотел “Севастопол” се обявява за Кръстник на българската мафия. ..

И се появиха доста други Кръстници, които ще ми е трудно да ги изброя.

Иван Костов и Методи Иванов през 1999 г.

Иван Костов и Методи Иванов през 1999 г.

И докато борци, каратисти, боксьори, гребци и всякакви спортисти щяха да се хванат гуша за гуша, СДС празнуваше. Филип Димитров, известен в гей средите като Филипина, бе избран за министър- председател, а шебека Желю Митев Желев от Веселиново, на който Франсоа Митерен му даде 5 лева, за да се подстриже, а не да ходи като битник, а жена му изрекетира дизайнерката Мария Иванчева с  две рокли, беше президент. А един сополив циганин, преподавател по Политикономия в МЕИ, превърнал се в един от злите гении на България, наравно с Андрей Луканов и Огнян Дойнов, седна в стола на министър на финансите. И веднага започна да краде. Кражбите му бяха в кръвта. Нали е циганин, родом от село Блатино, Дупнишко. Започна с петролен заем, който бе 150 000 000 щатски долара.

Как се крадат цели сто и петдесет милиона долара? Щатски, а не от Хонконг!

Бойко Добрев, собственик на ресторант “Къщата” на улица Верила, пресечка на булевард Витоша и улица Цар Асен, лично посрещна гостите, които влязоха да обядват в неговото заведение за хранене. И понеже нямаше свободни маси, той настани двамата господа, бивши другари, на масата на Славчо Христов, известен като Слави Кебапчето, който преди преврата от 10 ноември 1989 г. държеше ресторант срещу ЦУМ, известен като “Помиярника”, а в дните на зараждащата се демокрация – “Олимп” на ул. Ситняково в столицата. Другарите, вече господа, бяха Максим Димов, депутатин от ДПС и новият финансов министър, приличащ на Отело от едноименната опера на  Верди, Иван Костов.

Иван Йорданов Костов е роден на 23 декември 1949 г. в село Блатино. През 1974 г. завършва икономическо висше образование във ВИИ “Карл Маркс”. И веднага започва там като асистент. През 1979 г. вече е главен асистен в МЕИ “Владимир Илич Ленин”. През 1982 г. завършва и математика в СУ “Климент Охридски”. През 1990 е депутат от СДС, председател на Икономическата комисия и финансов министър в правителството на съдията Димитър Попов, отнел живота на много невинни българи, докато е изпълнявал длъжността, дала му възможност да издава смъртни присъди. Коалиционно правителство.

Коалиция между БСП и СДС. А до края на 1992 г. е министър на финансите в правителството на СДС. Неговият придружител Максим Димов е много богат българин. Роден е в град Толбухин, сега Добрич, където баща му е секретар на БКП. Завършва в Съветския съюз и е съсобственик на “Северкооп гъмза холдинг” заедно с Асен Мичковски, финансирал повечето кредитни милионери и оправни магураджии; “Макскомхолдинг”, “Елит банк” в съдружие с Иво Георгиев; “Юнион кар” ООД; инвестиционен посредник “Хеджър” и множество други. Бойко Добрев, ресторантьорът, запознава Слави Кебапчето с Ваньо Мангала и Господин Максим.

След което 150 000 000 щатски долара петролен заем, даден на България, изчезват безследно… И все още не са открити.

Но, когато в Колумбия наркокартелите превъртат милиарди, тази дребна сумичка просто бледнее.

Високопоставеният служител на Мултигруп Сашо Дончев беше VIP на купона "Петър Стоянов". До тях - Иван Костов

Високопоставеният служител на Мултигруп Сашо Дончев беше VIP на купона „Петър Стоянов“. До тях – Иван Костов

Точно като в бананова република от третия свят генерал Атанас Семерджиев и генерал Нанка Серкеджиева успяват да унищожат за  две седмици 130 978 архивни досиета, 13 257 досиета на действащи агенти на ДС и 18 695 други досиета. Унищожаването е възложено на заместник министъра на МВР Стоян Савов. Който, за да потули аферата, след две години се…самоубива. През октомври 1991 г. СДС  назначава за шеф на СДРВ най-младият приет партиец в историята на вътрешното министерство Богомил Бонев, известен в родния си Радомир като Помочко. Гей. Друг, ползващ жартиери, също обратен и номенклатурен адвокат на висшия ешалон партийни лидери на БКП,  вече министър, Йордан Соколов, познат в гей-обществото като Жана,  го назначава за главен секретар на МВР. Тогава са изхвърлени 12 000 откровени некадърници и отявлени врагове на демокрацията, за демонтаж на тоталитарната репресивна система. Отстранени са 10000 особена порода професионалисти, уволнени по непригодност и внедрени във всички възможни отрасли и нива на прохождащия свободен бизнес, така наречените основоположници на капитализма.

Ген. Любен Гоцев

Андрей Луканов, генерал Любен Гоцев, полковник Димитър Иванов, банкерът Валентин Моллов, историкът Георги Първанов, другарката Татяна Дончева и опозиционерът Иван Костов радушно поздравиха, влизащия в стаята Илия Павлов, президент на “Мултигруп”, придружен от Младен Михалев – Маджо, Красимир Маринов – Маргина, Румен Николов – Пашата, Дмитрий Минев – Руснака, Милчо Бонев – Бай Миле, Стоил Славов – Телето, Бойко Борисов – Рапона, Васил Божков – Черепа и Бай Павел – Кръчмата, баща на влезлият.

Илия и Бай Павел седнаха при вече седящите, останалите останаха прави.

– Е? – генерал Гоцев зададе еднобуквен въпрос.
– Васил поема изцяло хазарта. Бойко отива да охранява другаря Живков. Стоил и Милчо – горивата. Румен – рекета. За ембаргото в Югославия – Маджо, Маргина и Руснака. Аз отговарям за всичко! И за всички!
– Да! – генерал Гоцев потвърди с две букви.

Соломон Паси

Едно олющено трабантче спря обгърнато цялото в дизелово-маслен пушек пред синагогата на ул. Екзарх Йосиф в столицата София. От него слезе един получовек – полумаймуна, мязащ повече на мелез между овца и пудел и влезе веднага в синагогата.  – Соломоне, добре дошъл! – приветства го равинът. – Ела, членовете на другите фамилии те очакват. Ешкенази… Барух… Таджер… Коен… Леви… Асса… Конфорти… Аладжем… Финци… Даниел… Клайн… Натан… Майер… Папо… Бехар… Фишер… Бакиш… Бенбасат… Кало… Данон… Меламед… Джераси… Леон… Вагенщайн… Анжел… Паси…

Получовекът-полумаймуна, мязащ повече на мелез между овца и пудел, който от радетел на комунистическите идеали, по стар  еврейски табиет, се преобърна 360 градуса и се превърна в горещ  привърженик на атлантическата идея за приемането на България в НАТО, излезе от синагогата и се качи обратно в трабантчето, с което пристигна. Баща му Исак Паси, идеолог на Българската комунистическа партия, професор, завеждащ отдел в ЦК на БКП, най-близък сътрудник на Петър Младенов и цялата номенклатурна върхушка, му  бе уредил среща с другарите, вече господа, Филип Димитров, Иван Костов, Йордан Соколов и Желю Митев Желев. Евреите от БСП и  СДС единодушно избраха в синагогата Соломон Паси за постоянна  връзка между другарите от БСП и “господата” от СДС, двете партии близначки, създадени в утробата на БКП.

Тук ще прекратим тази статия и ще ви препоръчаме ако ви интересува да прочетете поредицата от книги на Атанас Панайотов – „КОКАИН“. Можете да ги прочетете все още тук: КОКАИН 1 и КОКАИН 2 от където сме събрали материала изложен в тази статия.

Advertisements

36 thoughts on “Една справка в подземието

 1. Днес се проведе тържествена среща на ръководството на ВМА и бизнесмена Петър Манджуков, на която присъства и личния състав ва ВМА. Срещу скромно дарение на два анестезиологични апарата, шефът на ВМА обеща пълна подкрепа на бизнесмена и неговите работници.

 2. por4etah parvata stranica i mi stana yasno 4e e sa6ita s beli konci izmislica.
  Ima6 e edin pisatel s psevdonim /Petar Neznakomov/ koito pi6e6e edni nebivalici kato smesva6e takiva „izvesni geroi“ ama be6e veselo i po4itelno da se 4ete- a s tova tuk samo moze da se demotivirat horata i da ne glasuvat za6oto vsi4ki sa maskari i samo na6ite kupeni ciganski glasove i tezi na DPS da re6at kakvo 6e stava!

  • ИЛИ СИ НЕГРАМОТЕН ИЛИ СИ ТРОЛ КОЕ СЪШИТО СЪС БЕЛИ КОНЦИ И ПИСАНИЦИТЕ ТИ СА КЛИШЕТА ОТ СОЦА _ЛУЗЪР

 3. bulgarina she pati ot sobstvennata si glupost i glupavi reshenia.Imaite o4i da vidite,surce da po4ustvate,razum da razberete, , i tova koi za kakvo se bori kak se bori kolko godini se bori kolko istini kazva koi e neudoben zaradi tezi istini koi e vinagi na miastoto si ,koito izobli4ava koito poso4va,koito dava primer,koito ima iasna cel i programa za spasiavane na BULGAQRIA, koito se bori i produljava da se bori za BULGARIA i vinagi she go pravi..kato edin istinski nacionalist i nai ve4e BULGARIN!…..

 4. NEKA DA SI PRIPOMNIM FAKTITE OT MINALATA NI IKONOMIKA.DOSTAVKA PETROL
  I GAZ-HIMICHESKA INDUSTRIA PRODUKTITE KAM DARJVITE V SIV,JELIAZNA RUDA-TEJKO MASHINOSTROENE ORIENTIRANO V SIV,DARVODOBIV OT KOMI-MEBELNA PROMISHLENOST KAM SIV,ZELENCHUCI PLODOVE -KONSERVNA
  PROMISHLENOST KAM SIV.DA AMA KADE E SIV POSLE KOGATO RUSIA IZLEZE OT
  SIV I GO ZAKRI,KADE OTIDOHOA HORATA V TEZI SEKTORI,MASHINITE PROIZVODSTVOTO IM BESHE UVISNALO-NIKOI NE GO KUPUVASHE.ZAPOCHNA GOLIAMOTO GLADNO URKAE KAM TEZI I ONEZI DARJAVI KOITO MOJEHA DA POMOGNAT NA GLADNA BALGARIA.SAMI SE VAZTANOVIHME,STANAHME OT KALTA..ETO TOVA NAPRAVIHME VSICHKI NIE -BALGARITE,KOGATO NI BIAHA
  OTPISALI – PRAZNA KATO TERITORIA ZA BADESHTO ASIMILIRANE.VAPREKI VSICHKI KRUPNI GRESHKI NA POLITICI I IKONOMISTI SE IZPRAVIHME.

  • много скоро след 12.05.2013 ще се появят бригади такивакакто бяха в Италия „ЧЕРВЕНИТЕ БРИГАДИ“ които убиха Алдо Моро.Появят ли се ще започнат да изчезват безследно политици,ще има и публични растрели както на Луканов,и те няма да са един и два.Тези политици които си мислят че ще се скрият под друго име и д друга държава жестоко се лъжат.Дано да не съм лош пророк но само гледайте,до 6 месеца след изборите ще бъде първото нападение на политик и то ще е от партия която е грабила по времето на ТРОЙКАТА БСП,НДСВ,ДПС.Притеснявам се че това ще стане масовост а България заради такива като тях ще се върне отново в 1989.

   • ДАНО ПО-СКОРО ЗАПОЧНАТ ДА УБИВАТ ПОЛИТИЦИ

 5. Хайде тогава някой да ми каже за кого да гласувам? Прави ми впечатление, че тук липсва един образ, който според мен е важна брънка в цялата верига-или този , който е писал това иска да прати хората да гласуват за този образ? Къде е г-жа Пръмова-тя няма ли заслуги в целия преход, че така е пренебрегната, или Слави Бинев? Те са като момини сълзички, нали. И когото и да посочим-все едно и също-само помия мазна, от която няма измиване

 6. А сега напишете имената и биографиите на честните политици, за които евентуално бихме могли да гласуваме

  • Без партии и политици ще е по добре …..От политиците всички са си облизали пръстите от меда , няма невинни …

   • Вие газ ли сте пили г-да редови подземни плъхове?

 7. Golden, първо се научи да пишеш правилно на родния си език и после ни говори за „манипОлации“! 🙂

 8. еееее няма траби на нафта бе -„Едно олющено трабантче спря обгърнато цялото в ДИЗЕЛОВО-маслен пушек пред синагогата на ул. Екзарх Йосиф в столицата София“ стига де!

 9. Художествената измислица, преплетена с „капка“ истина може да накара хората да повярват на всичко…нещата звучат логически правилни и верни, но дали е така може само авторът да каже. Наистина ли вярвате, че тези хора, успели да се качат на най-горните стъпала на властта са толкова глупави, че дори да не си покрият следите( и ако те са толкова глупави, какво говори това за нас, хората, които сме ги избирали толкова дълго време??), стига конспирации…идват „избори“…хвала на интернет, че поне дава възможност на всеки да изкаже мнението и гледната си точка, но пък достоверността в това наше толкова любимо пространство е НУЛЕВА….

 10. ЕЙ ГОЛДАН научи първо български език и тогава пиши коментари. Няма в нашия език дума / ГЛАГОЛ/ МАНИПОЛИРАМ. За какво говорим ??????

 11. Сега вече не съм сигурен дали някога ще успеем да си отвоюваме държавата? Цената за тази цел ще бъде много висока. Дано не съм прав.

 12. Аз също съм свирил за кой ли не, но… Недейте преди избори, моля! Бъдете коректни!

  • Да си в Америка да вземеш пушката, ама то в БГ и пушки не им дават на хората. А и тук ООН и тоя нови, стар президент иска да ни обезоръжи! Няма спасение братче!

   • Най-лошото не е, че няма пушки а, че пак ще се намерят провокатори да ни настроят един срещу друг 😦 И опълченците на шипка са били без пушки, но са имали една цел ???

 13. VSICHKI ZNAEM CHE TE SA BIVSHI…….NO VAZMOGNO LI E DA SI BIVSH V BG……..OSVEN AKO NE SI MARTAV…..TOGAVA ZA KOGO GLASOUVAME, I KAKVI TRIABVA DA SA OCHAKVANIATA NI…..

 14. Много от нещата са верни но някои са тъпа маниполация която цели само да настройват хората против собствената им родина.Боклуци такива я се замислете малко какво пишете и много факти как ги изкривявате във ваш интерес.Първо Тодор Живков не е бил толкова лош ясе замислете по негово време какво е било и сега какво е икономиката ние била най-силната на Бълканите колко заводи имаше и колко са останали от ТЯХ време,безраработица е нямало даже имало недостик,нямало е престъпност и т.н .Андрей Луканов е бил единствения който се е противопоставял на Руснаците и Американците(за което е получил куршум) и е искал държавата върви напред а не като сегашните управници които за 2 лв правят всичко не си го изкарват от г*за .СПРЕТЕ ДА МАНИПОЛИРАТЕ ХОРАТА ВРЕМЕ Е ХОРАТА ДА СЕДНАТ И ДА ПРОЧЕТАТ КАКВОЕ БИЛО ТОГАВА И ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КОГО ДА МРАЗЯТ

  • А ти се научи да пишеш грамотно и остави хората само да решават в какво да вярват и в какво-не. Ходи в Северна Корея като ти липсва Тошо. Тъпак!

  • Научи се да пишеш правилно…. като начало-манипулирам.Повечето неща са истина.

  • Неграмотник! Докато не се научиш да пишеш на грамотен български, никой не би се замислил даже над това, което си изсрал!

  • Научи се на елементарна граматика, селянче. Дори да не е граматика, то поне на правопис. Шибаняк.

 15. Паси се е обърнал на 180 градуса, ако беше на 360 щеше да е пак на старата позиция! Иначе интересно четиво, егаси държавата!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.