Интервю на президента Махмуд Ахмадинежад

Журналиста на CNBS:

Има нещо, което казахте, което разстрои и изплаши много хора. То разстрои много евреи в САЩ и по целия свят, когато вие казахте, че Холокоста е един мит. Има хора, които зная, че са избягали от режима на Хитлер. Има научни изследвания. Има учени, които могат да ви образоват за това. И въпреки това, вие изразявате съмнение относно Холокоста… Защо?

Махмуд Ахмадинежад, президент на Иран:

Аз задавам три въпроса относно това. Вие знаете, че аз съм част от университетската структура. Аз съм член на академичното дружество. Аз се интересувам от това, да имам научен подход към всички събития. Така че аз повдигнах два или три въпроса. Първият въпрос беше:

По време на Втората световна война повече от 60 милиона души загубиха своя живот. Всички те са човешки същества. Защо се обръща внимание само към определена група от тези, които са били убити и това става толкова бележито и важно?

Журналиста на CNBS:

Поради разликата, че едните са убити в следствие на военните действия, а другите в следствие на геноцид!

Махмуд Ахмадинежад:

Мислите ли, че всичките 60 милиона души, са загубили своя живот само в резултат на военните действия? По това време е имало 2 милиона души, които са били военни и 58 милиона цивилни без никаква роля във войната. Християни, мюсюлмани… те всичките са били убити.

Вторият и по-важен въпрос, който повдигнах беше:

Ако това събитие (Холокоста) се е случило и ако е историческо събитие… тогава ние трябва да позволим на всички да го проучват и изучават. Колкото повече проучвания се правят, толкова по-добре можем да бъдем осведомени за това, което наистина е станало. Ние все още сме отворени към по-задълбочени проучвания, към абсолютното знание за науката или математиката.
Историческите събития са винаги подлагани на проверка, преразглеждане и анализиране. Ние все още преразглеждаме нашите вярвания за неща случили се преди хиляди години.

Защо тези, които задават въпроси са преследвани? Защо го има това напражение или тази забрана при допълнителните проучвания относно тази тема? Като в същото време ние свободно можем да се съмняваме в Господ, пророците и концепциите, като например свободата или демокрацията?

И третият въпрос, който зададох, в този контекст:

Ако това се е случило (Холокоста). Къде се е случило? Хората в Палестина имат ли нещо общо с това? Защо палестинците трябва да плащат за това сега? Пет милиона изселени палестинци, това е, за което говоря. Над 60 години живот под заплаха. Погубвайки живота на хиляди невинни. И техните домове се разрушават над главите им всеки ден.

Вие може би ще кажете, че евреите имат право на правителство. Ние не сме против това. Но къде? На място където те ще могат да гласуват и да създадат правителство. Но не с цената на изселването на цяла нация и окупирането на цяла територия! Това е проблемът, който имаме днес. Причината за много проблеми. Не това, което е станало преди 60 години! Хората са на Палестина… Техният живот се руши днес. И това е под предтекст на Холокоста.

Техните земи са окупирани. Каква е тяхната грешка? За какво трябва да се обвиняват? Те не са ли човешки същества? Те нямат ли права? Каква е тяхната роля в Холокоста? Има намерение за известно отклоняване на въпроса от както го казах. Приемайки, че Холокоста се е случил. И отново… Какво общо има това с палестинците??? Нищо! Абсолютно нищо!

Повярвайте ми, палестинците са човешки същества, те имат чувства. Те могат да обичат. Те имат право да се борят. Да защитят своите домове. Така, че малките деца да не бъдат убивани. Жените да не бъдат откъсвани от своите домове, къщи.

Какво е бъдещето на такива мерки?

Advertisements

One thought on “Интервю на президента Махмуд Ахмадинежад

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.