Внимание – Юлиан Попов

Интересни факти за „Служебното“

74413_424324820989074_1104587383_n

Юлиан Попов – министърът на околната среда и водите е роден през 1959 г. в София.

Брат му Стефан Попов е дългогодишен председател на “Отворено общество”, една от фондациите на Сорос. <– да си дойдем на думата – мозъчни тръстове, разединение на гражданското общество, проционистки възгледи и т.н., нищо добро.

Стефан Попов

Джордж Сорос в България

Той е един от създателите на Нов български университет и негов пръв изпълнителен директор. Директор е на британската благотворителна организация „Friends of Bulgaria“. Председател е на управителния съвет на „Българското училище за политика“ и на фондация „Елизабет Костова“. Член е на борда на Американския университет в България и на Настоятелството на Нов български университет и на стратегическия борд на Тунизийското училище по политика и политически съветник за Централна и Източна Европа ма Европейската климатична фондация. От 1985 до 1990 е редактор в списание Факел. През този период превежда и представя редица неизвестни дотогава в България автори като Даниил Хармс (автор на първия български превод на пиесата му „Елизавета Бам“), Дмитрий Пригов и други. Редактор е на два сборника на Владимир Висоцки.

Известно е също, че е от кръга на Иво Прокопиев.

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.